Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

8 aprilie, 2017 5:00 pm - 6:00 pm

Detalii

Data:
8 aprilie, 2017
Timp:
5:00 pm - 6:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1871528923101422

// HU //
Az egész egy fricskából indult: mondjunk ellent mindannak, amit a közönség a színházi plakátról gondol! Nem tévednénk akkor sem, ha azt mondanánk, műfajteremtő kezdeményezés volt, de az biztos: Németh László grafikai munkái új korszakot nyitottak a színház arculattörténetében. Gondolkodó és gondolkodtató plakátok ezek, amelyek híre az országot túllépve, nemzetközi fórumokra is eljutott, és amelyekből most egy szubjektív válogatást tárunk az érdeklődő közönség elé.

Németh László grafikus színházi plakátkiállítását április 8-án, szombaton, 17 órától nyitjuk meg a Szigligeti Stúdió fehér termében. Az eseményre a HolnapUtán Fesztivál programsorozat keretében kerül sor. A belépés díjtalan.

A kiállítást megnyitja Ercsei Zsolt grafikus.

// RO //
Totul a pornit de la ideea de a contrazice toate preconcepţiile pe care publicul le are în legătură cu afişele de teatru. Nu am greşi nici dacă am spune că a fost o iniţiativă inovatoare în acest gen, cert este însă că operele grafice ale lui László Németh au deschis o nouă eră în istoria identiăţii vizuale a teatrului. Sunt afişe care te pun pe gânduri, a căror faimă a ajuns peste graniţele ţării noastre, pe platforme internaţionale. De această dată, oferim publicului interesat o selecţie subiectivă din aceste creaţii. Expoziţia de afişe teatrale a graficianului László Németh va fi vernisată în 8 aprilie, sâmbătă, de la ora 17, în Sala Albă a Studioului Szigligeti. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului „HolnapUtán”. Intrarea este liberă, iar cuvântul de deschidere va fi rostit de artistul plastic Zsolt Ercsei.