Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

16 august, 2018 7:30 pm - 9:30 pm

Detalii

Data:
16 august, 2018
Timp:
7:30 pm - 9:30 pm
Sit web:
https://www.facebook.com/events/464596624007199/

Locație

pin Gradinita Americano-Romana Crinul
pin Gradinita Americano-Romana Crinul Str. Maresal Averescu 3A, 410060
Oradea,
+ Harta Google

Pilates-streching pentru doamne, domnisoare

Sii….pilates, streching pentru doamne si domnisoare

Care sunt efectele practicării Pilates? Acest tip de antrenament dezvoltă o bună coordonare corp – minte, întărește musculatura abdomenului și spatelui, dezvoltă flexibilitatea, întărește oasele și articulațiile, mărește capacitatea pulmonară și îmbunătățește circulația sangvină.

Pilates se bazează pe mai multe principii: concentrarea, controlul, centrarea, fluența, precizia și respirația.

Concentrarea și controlul presupune o execuție lentă a exercițiilor și o concentrare asupra întregului corp în timpul exercițiului. Cu alte cuvinte, Pilates te învață să ai controlul asupra corpului și nu corpul să te controleze pe tine.

Centrarea este punctul de pornire, centrul de forță. Mișcările trebuie să pornească din centru și să curgă spre exterior. Care este zona considerată centrul de forță? Grupele musculare din centrul corpului; abdomenul, spatele inferior și superior, fesierii și coapsele.

Fluența și precizia în executarea mișcărilor duc la o contopire a exercițiilor, dezvoltându-se forța și rezistența.

Un element fundamental este respirația. Creșterea cantității de oxigen inhalate și circulația sângelui oxigenat sunt esențiale. În exercițiile Pilates trebuie să expiri odată cu efortul și să inspiri la revenire, concentrându-te la partea laterală și inferioară a plămânilor și nu la diafragmă, astfel încât să poți avea mușchii abdominali încordați fără a restricționa astfel cantitatea de oxigen primită de organism. Inspirarea se face pe nas, iar expirarea pe gură.

Stretching-ul este folositor atat pentru dans, sport, cat si pentru viata de zi cu zi. Dupa cateva ore veti observa ca va simtiti mult mai bine in pielea voastra, sunteti mai flexibili, mobilitatea creste, iar un alt beneficiu important este ca puteti evita miscarile dureroare si grele la batranete, cele pe care cred ca nimeni nu si le doreste. Pe langa asta, stretching-ul ajuta si persoanele care nu fac prea mult sport sau miscare, oferindu-le sansa sa „nu rugineasca” facand chiar cateva minute pe zi. Aceste exercitii de intindere pot fi foarte relaxante si va pot ajuta sa scapati de stres.

Confirmare de participare prin mesaj pe FB sau la tel> 0743366085