Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

27 septembrie, 2016 10:00 pm - 11:40 pm

Detalii

Data:
27 septembrie, 2016
Timp:
10:00 pm - 11:40 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,
Sit web:
www.facebook.com/events/1099696023453935/

Locație

Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea
Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea Piața 1 Decembrie, numărul 1
Oradea, Bihor 410068 România
+ Harta Google
Telefon:
0259 468 468
Sit web:

Organizator

Teatrul de Stat Regina Maria
Telefon:
0723 164 725
Email:
teatruloradea2003@yahoo.com
Sit web:
http://teatrulreginamaria.ro/trupa-iosif-vulcan/

Doriți să aplaudați actorii Teatrului Național București? Dacă răspunsul este Da nu trebuie să ratați marți, 27 septembrie, de la ora 21.00, la Casa Sindicatelor, spectacolul O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții.

Produs de Teatru Național București, spectacolul, care a cucerit cei mai exigenți critici și publicul bucureștean deopotrivă, se bucură de o echipă artistică de excepție. Regia este semnată de Bobi Pricop (nominalizat UNITER în acest an pentru „Pisica Verde” – Teatrul pentru Copii și Tineret Luceafărul) iar din distribuție fac parte actorii: Emilian Oprea, cunoscut publicului din România pentru rolul procurorului Cristi Panait din filmul „De ce eu?”, care i-a adus o nominalizare la Premiile Goppo în 2016; Ciprian Nicula, nominalizat UNITER în 2016 pentru debut (spectacolul „Ești un animal Viskovitz”); Ana Ciontea, câștigătoare a două premii UNITER pentru interpretarea unui rol secundar (2010 și 2011); Rodica Ionescu, din a cărei filmografie amintim „Moartea domnului Lăzărescu” (r. Cristi Puiu, 2005), sau „Femeia Visurilor” (r. Dan Pița, 2005); și Carmen Ungureanu, din filmografia căreia amintim „The Dot Man” (r. Bruno Coppola, 2007), „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” (r. Cătălin Mitulescu, 2006), sau „O vară de neuitat” (r. Lucian Pintilie, 1994).

Spectacolul ne spune povestea lui Christopher (Ciprian Nicula), un adolescent care suferă de autism. Este „un spectacol despre alteritate, dar şi despre toleranţă. Despre cum e să fii altfel nu din voia ta, ci fiindcă aşa a vrut un accident genetic” (Mircea Morariu, Adevărul), „Un spectacol senzațional pe plan vizual” (Silvia Dumitrache, Bookaholic), un spectacol care „cucerește printr-o sinceritate dezarmantă” (Melissa Antonescu, Dissolved Magazine), “un spectacol pe care l-aş recomanda tuturor iubitorilor acestei arte (Ion Parhon, Revista 22).

Actorii fac roluri memorabile „Emilian Oprea interpretează vreo zece – douăsprezece personaje şi o face foarte bine (…) Ciprian Nicula e foarte bun, e excepţional în rol” (Mircea Morariu, Adevărul), „Mama, în interpretarea actriței Carmen Ungureanu, excelează prin dramatism”, iar Ana Ciontea prin „profesionalism desăvârşit” (Doina Papp, revista 22). Scenografia semnată de Adrian Damian este „extraordinară, simplă, bogată în efecte, idei, sugestii (Mircea Morariu), muzica originală este semnată de Alexei Turcan (soundtrack), costumele sunt semnate de Liliana Cernea, iar de light design s-a ocupat Andrei Florea.

„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” e mai mult decât o piesă de teatru. E una din experiențele mele cele mai fericite ca spectator. Palmele încă mă dor (data viitoare îmi scot inelele, că mai vreau să-l văd odată) și, dacă acum ar trece pe lângă mine actorii, m-aș înclina. Respectuos…. MULȚUMESC! (Adriana Moca, spectator)

„Spectacolul m-a impresionat foarte mult. Cred că ar trebui să îmi cer scuze actorilor, pentru că la final nu m-am putut stăpâni şi am plâns în hohote. Prestaţia artistică a fost excelentă. Emoţiile redate au fost autentice. Nu mă aşteptam. Pentru că, deşi se vorbeşte atât de mult despre autism, nimeni nu îşi ia timp să afle ce se întâmplă cu adevărat cu aceşti copii” Elena Stoican – Vicepreşedinte Asociaţia Învingem Autismul.

Dacă v-am stârnit interesul vă aşteptăm marţi, 27 septembrie, de la ora 21.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Informații preluate de AICI