Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

9 decembrie, 2017 7:30 pm - 10:00 pm

Detalii

Data:
9 decembrie, 2017
Timp:
7:30 pm - 10:00 pm
Eveniment Category:

Locație

Moszkva Kávézó
Moszkva Kávézó str. Moscovei no.8
Oradea, 410001 RO
+ Harta Google

Organizator

Moszkva Kávézó

A koncert a Hangfoglaló Program és az NKA Igazgatóságának támogatásával valósul meg.
––––––––––––-

HU

Müller Péter Sziámi több mint harminc hanghordozón szerepel előadóként és szerzőként. Sokan, mint Európa egyik legnagyobb és legszínesebb kulturális összejövetelének, a budapesti Sziget Fesztiválnak az alapítójaként (melynek jelenleg is a kreatív igazgatója) ismerik.
Afféle alternatív supergroupnak is tekinthetjük az AndFriends zenekart, amelyben Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter mellett Roszik Hella, Varga Orsolya, Angler Ákos, Winterberger Csaba és a Wevox vokál (Baka Rebeka, és Bakos Zita) zenél.
A zenekar a friss számokon kívül játssza a 80- as évek bestof-ját: a könnyűzenei underground (URH, Kontroll, Sziámi), azaz Müller Péter Sziámi repertoárjának legjavát. Sok ezek közül az énekes-szövegíró Müller Péter Sziámi nevéhez kötődik: Az Apokalipszis, a Bétaville, a Boldog boldogtalan, a Kicsi kicsiszolt kő, az Amiben élsz vagy a Világegyetemista a jelenkor nyelvén is ugyanolyan érvényesen szól, mint születésekor.

EN

By many, Müller Péter Sziámi is known as the founder and still creative director of one of the culturally most colorful summer festivals, Sziget.
The AndFriends band can be viewed as an alternative supergroupe because of their repertoire which envelopes not only their latest songs but also the best-ofs of the underground Hungarian bands from the 80’s. Many of them are strongly tied to the singer-songwriter Müller Péter, who’s lyrics still hold meaning for today’s society.

Support: 20