Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

25 martie, 2018 8:00 pm - 10:00 pm

Detalii

Data:
25 martie, 2018
Timp:
8:00 pm - 10:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.biletmaster.ro/ron/Event/47005192/Kodaly-Spicy-Jazz

Locație

Moszkva Kávézó
Moszkva Kávézó str. Moscovei no.8
Oradea, 410001 RO
+ Harta Google

Organizator

Moszkva Kávézó

A 20. század elején Kodály Zoltán, a magyar népzene-kutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb képviselője újra népszerűvé tette a népdalokat. Most pedig eljött az idő, hogy Kodály legismertebb és legkedveltebb népdalfeldolgozásai trendi, kreatív és lendületes megközelítésben újra eljussanak a mai fiatalokhoz és slágerekké váljanak olyan 21. századi platformokon, mint a Youtube, a Facebook, a Spotify vagy a Deezer. Kodály Zoltán életművének legfontosabb üzenetét – Legyen a zene mindenkié! – újragondoltuk: LEGYEN KODÁLY A 21. SZÁZADI FIATALOKÉ VILÁGSZERTE! Ez a célja a Kodály Spicy Jazz nevű zenei projektnek, ami Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére, 2017-ben indult útjára a Music Fashion Kiadó kezdeményezésére.

Kodály Zoltán népzene-kutatóként, népdalgyűjtőként, zeneszerzőként és zenepedagógusként is maradandót alkotott. Gondoljunk csak a világhírű Kodály-módszerre, amely nélkül ma nincs zenei oktatás.
A Kodály Spicy Jazz a hagyományok tisztelete mellett bátran fűszerezi meg a Kodály által feldolgozott népdalokat friss és trendi zenei hatásokkal. Az ismert jazz zongorista-zeneszerző, Cséry Zoltán újragondolta és 21. századi szempontok alapján áthangszerelte Kodály Zoltán közismert feldolgozásait. A minőségi, mégis könnyed és trendi, laikusok számára is befogadható jazz zenével fűszerezett Kodály-darabok új minőséget kapnak, így a népdalok, a klasszikus zene és a jazz jóval szélesebb közönséghez juthat el és tudat alatt is taníthat, nevelhet.

A Kodály Spicy Jazz állandó zenekarának tagjai:
Cséry Zoltán – billentyűs hangszerek
Görögh Dániel – trombita
Köles Márk – dob
Szentgallay György – basszusgitár

Jegyek:

Elővét 13 Ron
Helyszínen: 17 Ron

https://www.biletmaster.ro/ron/Event/47005192/Kodaly-Spicy-Jazz