Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

11 iunie, 2016 - 13 iunie, 2016

Detalii

Începere:
11 iunie, 2016
Se termină:
13 iunie, 2016
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1741656379426489/

Locație

Urban Place
Urban Place Tudor Vladimirescu nr. 75
Oradea, 410203 Romania
+ Harta Google
Sit web:

Organizator

Rotaract Club Oradea

Jos textila, întoarce fila este un proiect caritabil sub forma unui târg cu scopul de a sprijini familiile aflate în dificultate şi totodată de a promova lectura şi valorile culturale printr-un mod inedit şi neconvenţional.

Cea de-a IV a ediție Jos textila, întoarce fila se va desfăşura în perioada 11-12 Iunie 2016, orele 12:00 – 19:00, la Urban Place de pe strada Tudor Vladimirescu. Încurajăm orădenii să doneze obiecte vestimentare, pentru orice vârstă, inclusiv jucării. Hainele strânse vor fi donate unor familii nevoiaşe. De asemenea, donatorii vor putea achiziţiona bilete la tombolă. Preţul unui bilet va fi de 5 lei dar premiile numeroase pintre care amintim: bilete la Teatrul Regina Maria din Oradea, bilete la Muzeul Darvas, ambele volume ale cărţii “Fluturi” scrisă de Irina Binder cu autograf, cutie de bijuterii în formă de carte de la Boutique de Bonheur, o sticlă de vin cu citat de la Vin de Vrancea, vouchere cadou, şi multe alte premii surpriză.

Conceptul acestui proiect este acela de a încuraja îndeosebi tinerii să renunțe la un lucru superficial în favoarea unuia de valoare, de cultură și astfel să cunoască și să aprecieze importanț ași beneficiile cititului.

Proiectul a fost iniţiat de Rotaract Club Bucureşti Triumph, iar prima ediţie la Oradea a avut loc in 7-8 Iunie 2013. Primele trei ediţii au avut un mare succes, s-au strâns peste 2.000 de volume de cărţi ce au fost donate ulterior Bibliotecii din Lăzăreni şi unei biblioteci din Serbia, destinată românilor. Peste 500 de saci cu haine ce au fost donate unor familii nevoiaşe din baza noastră de date şi a Fundaţiei Comunia.

Motto-ul acestei ediţii Jos textila, întoarce fila este: „Dă valoare hainei tale, schimb-o pe o carte!”, astfel vă aşteptăm pe fiecare să veniţi cu haine la care puteţi renunţa şi/sau care poate nu îşi mai găsesc locul la voi în dulap dar care pot fi purtate de copii şi adulţi fără posibilităţi, iar noi vă pregătim în schimbul lor o gamă variată de cărţi de unde să vă puteţi alege cartea preferată.

Beneficiari sunt copii, tineri şi/sau bătrâni din baza noastră de date, ce provin din medii defavorizate şi au nevoie de susținerea noastră pentru a putea avea acces la educație şi la o viaţă socială normală.

Vizitatorii se vor putea relaxa în cadrul locaţiei Urban Place şi cu un program artistisc în care invitaţi de onoare vor susţine concerte de muzică, recitări de poezie şi/sau piese de teatru.