Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

17 noiembrie, 2017 8:30 pm - 10:00 pm

Detalii

Data:
17 noiembrie, 2017
Timp:
8:30 pm - 10:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/MoszkvaCafe/

Hun./Eng: A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználják a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és a fesztiválokon. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában.

A koncert után táncházat muzsikál a Soroglya zenekar.
A táncház idején adományt gyűjtenek a rászoruló, idős népzenészeknek. Az adományozást szervezi az Erdélyi Táncházzenészek szervezete.

The Hungarian folk music scene is colourful, exciting, and diverse. Some artists cling to original sounds drawn from contemporary musical genres, while others seek their deepest inspiration exclusively in the context of traditional music. As a result, they both continually refine the sound of Hungarian folk.

The Góbé Band remains somewhere in the middle between these two extremes. Its members are clearly inspired by the great tradition of local music, but they also strive to add their own ideas to it.

After the concert, dance-house, until the showdown:

https://www.facebook.com/GobeZenekar

Táncház:
lső alkalommal 2016-ban volt megtartva a jótékonysági táncház a rászoruló öreg magyar népzenészekért, Erdély tíz és Magyarország két különböző pontján. Idén erre november 17.-én, pénteken kerül sor a Moszkva kávézóban a Góbé zenekar koncertjének keretén belül. A koncert után a közös táncházban a talp alá valót és a jó hangulatot a Góbé és a Soroglya zenekar biztosítja.
Az adományból a rászoruló öregzenészek (kiknek úgy a táncot, mint az éneket és zenét kedvelők köszönhetünk valamit),élelmiszer, gyógyszer és olyan minimális ellátását próbáljuk biztosítani, ami nélkülözhetetlen az élethez.
A jótékonysági program mottója: “Hívd meg az öregzenészeket egy sörre”

Ticket presale:15 RON
Ticket at the door: 20 RON