Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

1 august, 2018 8:00 am - 5:00 pm

Expozitie de arta naiva: Aparenta si esenta !

Arta naivă rezonează din nou, ca în fiecare an în această perioadă, cu sufletele orădenilor, prin expoziţia „Aparenţă şi esenţă” a pictorului naiv Adrian Donisanu, aflată pe simezele Sinagogii Neologe Sion, spaţiu cultural neconvenţional. Pînzele expuse sunt parte dintr-un permanent joc, în care aparenţa este uneori esenţă şi invers.

Arta lui Donisanu militează pentru cîştigarea constantă, de către artist, a unor noi modalităţi de comunicare cu privitorul, în acord cu perspectivele actuale asupra acestui gen de artă. Iar culorile, ce miracol fantezist devin ele în mîna acestui artist naiv despre care s-a scris mult prea puţin ! Coloristica şi simplitatea ritualică a scenelor decupate din existenţa cotidiană a satului sînt atributele cele mai vizibile ale picturii lui Adrian Donisanu.

Expoziţia „Aparenţă şi esenţă”, în organizarea Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, va avea vernisajul joi 02 august, ora 17:30, la Sinagoga Neologă Sion din strada Independenţei. Expoziţia este cu vînzare şi va sta pe simeze până în 03 septembrie. În luna octombrie a acestui an va avea loc la Oradea ediţia a V-a jubiliară a Festivalului Naţional de Artă Naivă, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Revista „Familia”, Fundaţia Comunitară Oradea, Cinema Palace, Liceul de Arte Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.