Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

13 septembrie, 2019 5:00 pm - 8:00 pm

Detalii

Data:
13 septembrie, 2019
Timp:
5:00 pm - 8:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/434987760443387/

Locație

Muzeul Orasului Oradea – MoO
Muzeul Orasului Oradea – MoO Muzeul Orasului Oradea - MoO + Harta Google

EXPOZIȚIA REPUTATULUI ARTIST FOTOGRAF KEIKO SATO AFIAP, EsFIAP DIN JAPONIA LA ORADEA
Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui, de la începutul lunii septembrie 2019, expoziția personală a unui reputat artist fotograf din Japonia. Fotografiile expuse au fost realizate de către artista fotograf Keiko Sato AFIAP, EsFIAP, într-un mic sat dintr-o zonă montană din Alaska, unde a stat o săptămână.
Artista fotograf precizează: ”Începând din anul 1989, am vizitat o parte din nordul Groenlandei, Norvegiei, Islandei, Canadei și Japoniei. M-am gândit la început că mediul de sub 0 grade celsius va fi foarte greu de suportat pentru mine și să fac față săptămânilor petrecute acolo, dar pământul din nord m-a atras atât de mult încât am putut uita de frig și, astfel, au trecut 30 de ani de când am început să vizitez aceste locuri din nordul globului pământesc.Țările din nordul zăpezii s-ar putea asemăna cu lumea văzută în alb și negru. Cu toate acestea, această parte a globului Pământesc este mult mai luminos și colorat decât zonele urbane. Lumina nordică, zăpadă cu diferite tipuri de lumini reflectate, animale sălbatice, copaci fără frunze care înfloresc în perioada primăverii. Aceste locuri sunt de prețuit, unde putem învăța strictețea naturii și căldura care radiază din conversația oamenilor locului. Lumina nordică pe care am văzut-o prima dată în viața mea a fost roșie. Cerul era colorat în roșu de seara târziu până în zori. Nu mă așteptam să văd vreodată și culori verzi, dar ulterior am aflat că este „Marea Aurora Roșie”. Când am fost acolo, „Marea Aurora Roșie” a fost observată cel mai bine în Alaska”.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 03 septembrie 2019, ora 17:00, în prezența autoarei, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Lucrările vor fi prezentate de către artista fotograf Keiko Sato AFIAP, EsFIAP, iar momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis”, Thurzó Sándor József (violă). Este de apreciat faptul că autoarea expoziției revine a treia oară la Oradea, unde va petrece o săptămână.
Expoziția artistei fotograf Keiko Sato AFIAP, EsFIAP, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 06 octombrie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 (luni închis).
Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural Asociația ”Euro Foto Art”

https://www.facebook.com/events/434987760443387/