Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

23/04/2019 7:00 pm - 9:00 pm

Detalii

Data:
23/04/2019
Timp:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/314098412599436/

Locație

Teatrul Arcadia
Teatrul Arcadia Teatrul Arcadia + Harta Google

Domnișoara Iulia – text considerat o capodoperă a lui Strindberg – mizează pe dezvăluirea firii umane cu toate „peticele sufletului”, așa cum scrie dramaturgul în prefață. Argumentul lui Strindberg prezintă o viziune foarte modernă asupra teatrului de acum un secol, iar intriga merge pe mai multe niveluri. Ni se prezintă un conflict și de clase sociale, și de gen, dincolo de un orizont erotic foarte pregnant și pus în prim-plan. Iulia reprezintă o clasă nobiliară în declin, prin „degenerarea” indivizilor, pe când Jean e exponentul unei noi clase de mijloc, în ascensiune, cu reflexe bune și capabilă să învețe repede. Strindberg nu se poate abține să nu fie misogin în prefață, e clar deci că resortul principal al textului e unul erotic și cu tâlc autobiografic.

Regizorul Alexandru Weinberger-Bara – care debutează cu acest spectacol pe scena din România – a articulat un discurs artistic puternic, cu miza pe actori, în care ține cont și de pulsiunea sexuală a întâmplării, dar și de dimensiunea sa socială, ca și de postura de victime încă incapabile de emancipare a eroilor. Un spectacol despre (aproape) imposibila evadare din sine…

Distribuția:
Domnișoara Iulia: Anda Tămășanu
Jean: Sorin Ionescu
Kristin: Lucia Rogoz

În alte roluri: Raluca Georgiana Costa, Anda Patricia Uivaroși, Șerban Ionuț, Nadina Urs

Regia artistică: Alexandru Weinberger-Bara
Scenografia: Vioara Bara

Data premierei: 14 octombrie 2018

*Spectacol nerecomandat persoanelor sub 15 ani!

ATENȚIE! În acest spectacol se folosesc lumini stroboscopice și nu este recomandat persoanelor cu epilepsie, pacemaker și femeilor însărcinate!

🎫 Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbăta între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

https://www.facebook.com/events/314098412599436/