Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

23 iulie, 2016 - 25 iulie, 2016

Detalii

Începere:
23 iulie, 2016
Se termină:
25 iulie, 2016
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1019218788127501/?active_tab=highlights

Locație

Localitatea Colești
Localitatea Colești Vașcău, Bihor România + Harta Google
Telefon:
0259-336157
Sit web:

Cum vă sună provocarea unei plimbări cu bicicleta printre dealuri și doline, o seară petrecută în jurul focului și o plimbare la pas pe un traseu special amenajat?

Dacă vă surâde ideea, atunci ați nimerit bine căci Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Codru Moma, Colești (MumaCodrului) și Agenția de Management al Destinației Bihor vă propune o zi dedicată mersului cu bicicleta de-a lungul unei zone pitorești din Platoul Carstic Vașcău. Traseul este următrotul: Colești – Sat Izbuc – Sat Călugări – Mănăstirea Izbuc şi retur.

„Este un traseu ușor, care se parcurge în cea mai mare parte pe asfalt și care oferă peisaje naturale specifice. În plus permite vizitarea Mănăstirii de la Izbuc, cu bisericile de piatră și lemn. Se pot folosi biciclete MTB sau trekking, dotate inclusiv cu cauciucuri subțiri, necramponate. Datorită diferențelor de nivel nu se recomandă utilizarea bicicletelor de oraș” – sursă text AICI.

Traseul are o lungime de 25,2 km, din care distanța în urcare este de 6,2 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,4 kilometri.

Iată câteva informații tehnice care s-ar putea să vă fie de folos:

  • Urcuș dificil – 0.1 km
  • Altitudine minimă – 400 m
  • Altitudine maximă – 520 m
  • Diferență nivel urcare – 190 m
  • Diferență nivel coborâre – 190 m

Iar, cei care nu vor să participe la această tură cu bicicletele, pot opta pentru ca ziua de sâmbătă să fie dedicată meșteșugurilor tradiționale, special pregătite de meșteri iscusiți din zonă.

Sâmbătă seara ne va surpinde în jurul focului de tabără, acompaniați fiind de chitaristul YoYo din Cluj care va avea grijă să întrețină atmosfera.

Doritorii pot rămâne peste noapte. Pot să-și monteze corturile în curțile localnicilor.

Ziua de duminică va fi una dedicată plimbării, adică se va parcurge un traseu la pas de aproximativ 3 -4 ore. „Primul obiectiv turistic vizitat este Peștera din Valea Popii, iar după o urcare spre Vf. Sfaraș vom avea plăcerea să ne delectăm cu imaginile panoramice oferite de Munții Codru Moma si Depresiunea Beiușului. Revenirea în sat se va face pe același traseu”.

*Nu se percepe nici o taxa de participare la eveniment și nici pentru zona de campare. Participanții trebuie să-și asigure hrana cu excepția serii de sâmbătă, când se va pregăti un ceaun pentru toți participanții.