Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

21 septembrie, 2019 6:30 pm - 8:00 pm

Detalii

Data:
21 septembrie, 2019
Timp:
6:30 pm - 8:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/915376025492127/

Locație

Piata Unirii, Oradea
Piata Unirii, Oradea Piata Unirii, Oradea + Harta Google

Vino împreună cu prietenii tăi să pedalăm pentru un stil de viață sănătos și pentru mai multă siguranță în traficul din Oradea!

Sâmbătă , 21 septembrie ora 18:15, vom traversa Oradea pe bicicletă și vom sărbători Săptămâna mobilității Europene.

Traseul:
ora 18:15 întâlnire în parcarea de la Piața Rogerius
ora 18:45 pornire din parcarea de la Piața Rogerius – str. Transilvaniei – B-dul Dacia – str. Republicii – B-dul Magheru – Podul „Dacia” – Piața Emanuil Gojdu – Gheorghe Costaforu- str. Horea – str. Sucevei – str. Avram Iancu – sosire în Piața Unirii.

⚠️Copiilor mai mici de 14 ani NU le este permis să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea. Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului vă rugăm să respectați această prevedere! ⚠️ Nerespectarea acestei reguli, va duce la întreruperea evenimentului.
Pentru copii mai mici de 14 ani vom organiza evenimente dedicate lor.

Prin acest proiect ne propunem să promovăm crearea unui mediu de viață mai sănătos prin folosirea bicicletelor și să atragem atenția comunității asupra importanței respectării tuturor participanților în trafic.
Nu în ultimul rând dorim de realizarea unor noi piste de biciclete, mult mai sigure față de cele existente, realizarea de lucrări de întreținere a pistelor existente – în momentul de față multe din pistele de biciclete din cele realizate nu prezintă condiții de siguranță pentru bicicliști.

–––––––––––––––––––––––––––––
Ce este Critical Mass? Este un eveniment început în San Francisco. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de atragerea atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de maşini, asiguraţi de poliţie, încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului. Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecţiile mai mari, participanţii se opresc şi ridică bicicletele deasupra capului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.”Bicicletele nu poluează!
Grupul țintă a evenimentului:
Facem apel întregii populaţii din Oradea, indiferent de sex, vârstă şi naţionalitate. Luăm legătura şi cu alte organizaţii non-guvernamentale din Oradea, ca să participe la acest eveniment să atragem atenţia împreună asupra poluării i orașului şi mai ales a centrului.
Astfel beneficiarii acestui proiect sunt toţi locuitorii orașului Oradea direct sau indirect. Beneficiarii direcţi sunt cei care folosesc bicicleta şi astfel vor fii mai sanatoşi. Iar beneficiarii indirecţi sunt toţi locuitorii orașului, respirănd un aer mult mai curat şi vor putea circula cu vehiculele motorizate în condiţii mai puţin aglomerate.

Rezultatele estimate evenimentului:

Principalul rezultat al acestui eveniment este conştientizarea populaţiei în folosirea mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Toţi participanţii acestui eveniment vor simţi importanţa demonstraţiei şi datorită acestuia vor opta mai des la folosirea acestor mijloace de transport nepoluant.

https://www.facebook.com/events/915376025492127/