- Acest eveniment a trecut.
Concert simfonic: R. Strauss și L. v. Beethoven
Detalii
- Data:
- 8 decembrie, 2016
- Timp:
-
7:00 pm - 9:00 pm
- Preţ:
- 10RON – 25RON
- Eveniment Category:
- Concerte
- Eveniment Tags:
- concert simfonic, filarmonica oradea, ludwig van beethoven, richard strauss, Sala Enescu Bartok Oradea
- Sit web:
- www.oradeaphilharmony.com/avancronica-de-concert
Locație
- Filarmonica de Stat din Oradea
-
Filarmonica de Stat din Oradea
Str. Moscovei, nr. 5
Oradea, Bihor 410001 România + Harta Google - Telefon:
- +40-0259-430.853
- Sit web:
- http://www.oradeaphilharmony.com/
Organizator
- Filarmonica de Stat din Oradea
- Telefon:
- +40-0259-430.853
- Email:
- filarmonica.oradea@yahoo.com
- Sit web:
- http://www.oradeaphilharmony.com/
La concertul următor vă oferim spre audiere trei compoziții de mare frumusețe. În prima parte veți putea asculta două lucrări de Richard Strauss (1864–1949), prima dintre ele fiind Serenada pentru 13 instrumente de suflat în Mi bemol major, op. 7. Scrisă într-o singură mișcare, de inspirație mozartiană, serenada a fost compusă în 1881. Vom continua cu Concertul pentru oboi şi orchestră în Re major. Compozitorul valorifică posibilităţile tehnice de virtuozitate ale oboiului, într-o muzică melismatică în care se surprind momente de sonoritate cu elemente modale şi scriitură de vagă aluzie impresionistă.
Cea de-a doua parte a concertului cuprinde o compoziţie prețioasă, Simfonia a III-a, Eroica de Ludwig van Beethoven (1770-1827). Iniţial a fost dedicată lui Napoleon, dar după amara decepţie avută la vestea proclamării primului consul ca împărat, Beethoven a rupt dedicaţia, lăsând în urmă doar câteva cuvinte sugestive: „în amintirea unui mare om”. Se presupune că ideea de bază de a compune marşul funebru (partea a II-a a acestei simfonii) a fost dată de moartea generalului englez Abercromby în bătălia de la Alexandria.
Dirijorul invitat Gordon Hunt este prim oboist la London Philharmonia Orchestra, profesor la Guildhall School of Music and Drama și membru asociat onorific al Academiei Regale de Muzică. Între anii 1991-1997 a fost director muzical la Swedish Chamber Winds. A dirijat la pupitrul unor ansambluri precum National Symphony Orchestra de Sud Africa, Johannesburg Philharmonic, Swedish Chamber Orchestra, Aalborg Symphony Orchestra și Christchurch Symphony Orchestra din Noua Ludovic.Armin.CoraZeelandă. A realizat numeroase înregistrări pentru radio și televiziune. Între anii 2001-2004 a fost director artistic la Danish Chamber Players. În prezent dirijează în mod regulat Danish Radio Sinfonietta.
Solistul invitat Ludovic Armin Cora, este absolvent al Academiei de Orchestră din Berna, al Conservatorului Național de Muzică București și al Musikhochschule Mannheim. Muzicianul orginar din Braşov a acumulat o vastă experiență în domeniul simfonic și al muzicii de operă, evoluând pe scene din Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Olanda. Între anii 1990-2007 i-a avut ca îndrumători pe profesorii Marius Ciulică, Florenel Ionoaia, Marc Aurel, Hans Elhorst, Emanuel Abbühl, Maurice Bourgue, Günther Passin. Din 2015 este invitat să reprezinte prestigiosul constructor de instrumente Howarth din Londra.
Joi, 8 decembrie 2016, ora 19.00
Sala de concerte „Enescu-Bartók”
Concert simfonic
În program:
R. Strauss:
- Serenada pentru 13 instrumente de suflat în Mi bemol major
- Concert pentru oboi și orchestră în Re major
L. v. Beethoven:
- Simfonia a III-a „Eroica” în Mi bemol major, op. 55
Dirijor: GORDON HUNT (Anglia)
Solist: LUDOVIC ARMIN CORA – oboi (Luxemburg)
Informații bilete și abonamente AICI.