Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

5 iunie, 2018 7:00 pm - 10:00 pm

Detalii

Data:
5 iunie, 2018
Timp:
7:00 pm - 10:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/628709674143237/

Locație

Grand Palace Oradea
Grand Palace Oradea Piața 1 Decembrie, numărul 12
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Telefon:
0748 228 822
Sit web:

Concert Phoenix (Oradea)

Una dintre cele mai iubite trupe românești de rock, Phoenix, condusă de legendarul Nicu Covaci se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit. Este vorba despre o sinteză între ciclul Anotimpurilor, prezente pe albumul Cei ce ne-au dat nume, și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Concertul va avea loc la Grand Palace Oradea, marți 5 iunie 2018, la ora 19:00.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală și estetică, ci ea rămâne revelația unei realități ascunse. Ca și pasărea Phoenix, este el însuși o stare muzicală, o muzică vie și generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor. Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a pasării Phoenix este și aici cea de dăruire, și într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale ființei, ea regândește mereu construcția actului artistic.

Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele Anotimpuri, din timpul celor care ne-au dat nume (muzica arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu. Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, Sinteza își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale.
Fie să renască!

Pret bilet: 60 lei + meniu 25 lei
Informații și rezervări la: 0722348742