Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

22 septembrie, 2018 5:00 pm - 6:00 pm

Ce le citim copiilor: Între cer și mare de Frații Fan

 

LECTURĂ ȘI ATELIER DE STIMULARE A CREATIVITĂȚII CU PSIHOLOGUL IOANA-NICOLETA CIURTIN

După o vacanță plină de peripeții, întâmplări neașteptate și – bineînțeles – de lecturi fascinante, reluăm ciclul de întâlniri bilunare de la Librăria Humanitas Oradea. Îi invit din nou pe cei mici într-o călătorie remarcabilă în lumea cărților.

Întâlnirea va cuprinde o lectură a cărții „Între cer și mare” de Frații Fan, un volum exemplar despre orizontul neîngrădit al imaginației copiilor. Îl vom urma pe Finn în aventura sa de cunoaștere și explorare a tărâmului fantastic unde un pește auriu neobișnuit de înțelept îl ghidează. Având valențele unei autentice epopei antice, experiența lui Finn îl duce dincolo de limita lumii cunoscute, dincolo de dimensiunea ei materială, arătându-i veșnicia iubirii pentru cei dragi, indiferent unde s-ar afla aceștia.
Citirea volumului va fi urmată de o sesiune de discuții structurate, menite să îi ajute pe copii să înțeleagă modul în care legătura cu cei apropiați poate fi mereu ținută, lăsând imaginația să ofere emoțiilor un support structural. Bineînțeles, un mic atelier creativ va fi nelipsit!

Despre cartea citită, cei avizați susțin:
• „Ilustrațiile minunate și pastelate ale cărții înfățișează o lume a magiei melancolice.” (The New York Times)
• „O călătorie uimitoare, de vis, în inima unui copil.” (Kirkus Review)
• „Tinerii cititori vor fi captivați.” (The Washington Post)

Evenimentul va avea loc – alături de comunitatea „Ce le citim copiilor” – la Librăria Humanitas din Oradea, Str. Republicii nr. 11, sâmbătă, 22 septembrie, ora 17.00.
Sunt așteptați copiii cu vârste între 3 și 10 ani, însoțiti de mămici și tătici (ori chiar de bunici).
Accesul la eveniment este gratuit și se face – în limita locurilor disponibile – pe bază de înscriere la adresa [email protected] sau pe pagina de Facebook
https://www.facebook.com/inavangarda/.
Haideți să citim – și să creăm – împreună, lasându-ne doar propria imaginație să ne ghideze!