Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

21 iunie, 2016 9:00 am - 6:00 pm

Detalii

Data:
21 iunie, 2016
Timp:
9:00 am - 6:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/528554900649853/

Locație

Oradea
Oradea România + Harta Google

Organizator

Nutrend Enduro
Telefon:
+40-722-592.234
Sit web:
http://www.triathlon-energy-shop.ro

Vrei să îți împingi limitele și să vezi dacă ai forța unui X-MAN, sau Ironman? Dacă da, ești așteptat să participi la International Triathlon Competition organizat de XTERRA Sport Association Oradea – Romania.

Ce este triatlonul la care este invitat să participe oricare se simte X-MAN?

„Parcă nicio altă întrecere nu este mai aproape de conceptul onorant conform căruia este mai important să participi şi să termini întrecerea, decât să învingi…
Ghidat de acest principiu, un oficial al forţelor navale americane, comandantul de navă John Collins, a fost probabil personalitatea care s-a implicat cel mai mult în înfinţarea unei forme de întrecere în care cei mai rezistenţi şi determinaţi atleţi şi militari să se întreacă în trei probe de coşmar. Participanţii primei ediţii, desfăşurate în anul 1977, pe Oahu Perimeter Relay, un colţ de plajă amenajat iniţial pentru curse de maraton, făceau parte în principal din Mid-Pacific Road Runners şi Waikiki Swim Club, membrii ambelor cluburi dorind, cu această ocazie, să pună capăt vechii controverse care-i măcina de ceva vreme: cine sunt cei mai rezistenţi şi în formă atleţi, maratoniştii sau înotătorii?” – sursă text AICI.

Această cursă presupune parcurgerea a 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri probă de ciclism, urmată de o cursă clasică de maraton de 42,185 kilometri, timp în care se vor pierde între 8500 – 11500 de kcal. Durata medie a finalizării unei astfel de curse este de 15 – 17 ore. Recordul îl deține belgianul Luc Van Lierde care în anul 2009 a parcurs întregul traseu în 8 ore, 4 minute și 8 secunde.

Triatlonul se desfășoară anual în mai multe țări din întreaga lume precum: Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Australia, Mexic, China, Brazilia, Canada, Noua Zeelandă, Africa de Sud, România ș.a.

Vârsta în care trebuie să te încadrezi pentru a participa la acest traseu? 18 – 80 de ani.

De asemenea, este important de reținut că pentru a putea participa la o astfel de cursă este necesar să urmezi mai multe sesiuni de antrenament de intensitate ușoară, medie, dificilă. Toate aceste programe trebuie să fie atinse în trei săptămâni iar în cea de-a patra sportivul trebuie să-și dedice o săptămână unui program de recuperare.

„Pregătirile constau în special în antrenamentui în circuit, condiţionarea pentru gambe, condiţionarea pentru coapse, condiţionarea trenului superior, teste de evaluare, exerciţii pliometrice, sesiuni de stretching, încălzirea articulaţiilor, antrenament cu greutăţi şi tehnici de relaxare. Un atlet tipic din IronMan se antrenează între 18-25 ore săptămânal” – sursă text AICI.

„Cine va termina primul triatlonul, fie el ciclist, înotător sau maratonist, va fi adevăratul Ironman” (John Collins)

*Informații și înscrieri la adresa [email protected].