Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

11 iunie, 2017 8:00 pm - 11:00 pm

| 20RON

Detalii

Data:
11 iunie, 2017
Timp:
8:00 pm - 11:00 pm
Preţ:
20RON
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
Sit web:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1042954462506429&set=gm.461051710904825&type=3&theater

Locație

Urban Place
Urban Place Tudor Vladimirescu nr. 75
Oradea, 410203 Romania
+ Harta Google
Sit web:

Organizator

Teatrul Artemotion
Telefon:
0745 057 448
Sit web:
https://www.facebook.com/stage.muzeu

Aplauze Pentru LENA.

Aplauze pentru Lena, cea mai recenta piesa a Teatrului Artemotion, este o atingere dureroasa a unor puncte sensibile din vietile multora dintre noi. Traim cu totii, in anumite momente ale vietii noastre, daca nu chiar in permanenta, niste roluri, potrivite sau nu. Ne adaptam cerintelor familiei, apropiatilor, societatii, precum actorii se adapteaza fiecarui rol pe care il joaca.
Astfel Elena (Mirela Lupu), o fosta mare actrita dar si sotia unui politician de succes, este pusa in fata unui rol neprevazut si extrem de neplacut, acela de a deveni, pentru 24 de ore, proprietatea unui prieten al sotului sau, pe numele sau Dinu (Sebastian Lupu), faptul in cauza fiind rezultatul unei mize pierdute la masa de joc de catre sotul Elenei.
Intruziunea afaceristului in spatiul de pseudo-confort al Elenei se petrece brusc, fara drept de refuz, ca urmare a clauzei impusa de acesta, care poate duce la pierderea intregii averi. Astfel acesta se instaleaza in viata amicului sau, cu o aviditate acerba care, pe parcursul piesei, tradeaza sentimente si dureri ascunse.
Prima parte a piesei se desfasoara intr-un ambient tensionat, presarat cu mitocaniile afaceristului si cu replicile usturatoare ale Lenei. Apoi, pe masura ce actrita isi descarca sufletul incarcat de amarul unei vieti traita in colivie, firul narativ devine, pas cu pas, din ce in ce mai captivant. Ambii protagonisti se dovedesc a purta masti din spatele carora le este teama sa isi exteriorizeze adevaratele sentimente si dorinte.
Ici si colo, piesa e presarata cu replici, care vin sa evidentieze unele preconceptii adanc inradacinate in societatea actuala, despre casatorie.
– Femeile sunt un bun comun. Nu trebuie tinute la vedere ca starnesc pofta de a fi cumparate.
Pare o justificare destul de buna pentru a inchide o privighetoare intr-o colivie de aur. Astfel se simte Lena, acrita a carei maretie a palit in umbra mariajului prost ales.
– Cele mai multe casnicii încep cu paradisul, se transforma in purgatoriu si sfarsesc in infern.
Ei bine, Lena se afla exact la limita dintre purgatoriu si infern, nestiind inca daca intruziunea oportunistului Dinu va putea sa o scoata din starea de letargie in care se afla. Astfel ea intra treptat in jocul acestuia rascolind amintiri placute sau dureroase din trecutul ei.
-Femeile sunt facute pentru a fi iubite, nu intelese.
Discutiile dintre Dinu si Lena ating pe parcursul piesei diverse momente cheie din viata actritei, momente care dezvaluie insa si o parte ascunsa a mitocanului afacerist. Apropierea dintre cei doi e iminenta, neputand fi ocolita, cu un deznodamant in dormitorul matrimonial.
Finalul e brusc si ravasitor, pe masura dramei psihologice care ni sa desfasurat in fata ochilor, lasandu-ne un gust dulce-amar plin de intelesuri care ne rasar in minte multa vreme dupa ce actorii au iesit din scena. Dinu paraseste scena vietii de imprumut, incarcat de regrete, lasand in urma o Lena care inca isi asteapta aplauzele.
Cei doi actori, Mirela si Sebastian Lupu, sunt un catalizator extrem de eficient, prin care ni se prezinta mirajul unei piese intelgient construita in jurul casatoriei disfunctionale. Acestia nu au lasat actiunea piesei sa treneze, insa nici nu au grabit ritmul pentru a lasa spectatorii sa mediteze asupra momentelor cheie, iar aplauzele de la final au fost pe deplin meritate, indreptate oarecum si catre Lena, actrita incarcerata in casnicia ei nefricita, ea care si le dorea atat de mult.
Astfel vin sa recomand aceasta piesa, Aplauze pentru Lena, pe care o voi revedea cu siguranta, tuturor celor care nu au reusit sa o vada la premiera.

by Zmole Mihai

Rezervari pe pagina evenimentului sau la 0745057448