Vedete și personalități cu renume de origine brașoveană

de |

Vedete și personalități cu renume de origine brașoveană 

Fiecare oraș sau comunitate de oameni este recunoscută și apreciată datorită impactului pe care l-a avut asupra istoriei. Și cine nu scrie istoria, dacă nu omul? Se spune că „omul sfințește locul”. Calitatea unei persoane este redată de faptele pe care le face dar și de atitudinea pe care o are față de sine și față de lumea înconjurătoare.

foto: Damian

Fiecare dintre noi este diferit iar talentele sau pasiunile pe care unii dintre noi le avem ne pot scoate din anonimat. Așa s-a întâmplat și în cazul mai multor brașoveni care s-au remarcat prin talent, multă muncă, dăruire și dorință de a performa la cote înalte. Haide să vedem câteva categorii de oameni care au reușit să se facă remarcați și să aducă mândrie și prestigiu atât orașului, cât și țării.

Vedete și personalități
Foto: Cristian Buca
Cântăreți născuți la Brașov

Oare există român care să nu fi fredonat versurile „Gașca mea nu poate să stea liniștită, nicio clipă…”, a trupei Hi-Q? Una dintre formațiile românești consacrate de după anii 1990 are în prezent în componență 3 soliști, dintre care unul de origine brașoveană.

Dana Nălbaru s-a născut în orașul nostru. Pe lângă faptul că ne-a încântat cu vocea ei deosebită atâția ani, atât în timpul formației cât și în perioada în care a cântat solo, s-a făcut remarcată și ca actriță în filmul „După ea”. Ultimul cadou pe care Dana Nălbaru ni l-a oferit a fost DVD-ul dedicat tinerilor părinți, care conține informații utile legate de creșterea copilului tău. Ghidul este inspirat din propria ei experiența ca mamă.

Un alt solist desăvârșit care încă ne încântă urechile și ne umple de energie este celebrul Horia Brenciu. Îl cunoaștem pe omul cu zâmbet fermecător, care parcă nu obosește niciodată, de la emisiuni TV pe care le-a prezentat de-a lungul timpului sau la care a fost invitat. Concertele în care face un adevărat show aduc numai zâmbete și voie bună.

Un alt cântăreț născut la Brașov și cunoscut în întreaga țară este nimeni altul decât Gheorghe Gheorghiu, câștigător al multor premii, inclusiv al unui Disc de Platină. Melodiile artistului care ne-a învățat că „Unde dragoste nu e, nimic nu e” se vor auzi cu siguranță și în anii următori.

Vedete și personalități
Foto: Horia Brenciu
Oameni marcanți născuți la Brașov

Pe lângă personalitățile puternice care au influențat într-o oarecare măsură istoria noastră, sunt și oameni simpli care au reușit să se facă remarcați și să aducă valoare orașului nostru prin faptele lor.
Primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic își are originea la Brașov. Inginerul aeronautic, Dumitru Prunariu a adus țara noastră mai aproape de stele și ne-a umplut de mândrie că a reușit să-și facă loc în puținele locuri „rezervate” pentru călătorii îndepărtate de planeta noastră.

Pe de altă parte, un alt om de calibru mare de menționat este dirijorul brașovean, Horia Andreescu. Muzica clasică nu poate fi exprimată în cuvinte, iar complexitatea acestei arte nu este pentru oricine. Maestrul dirijor a câștigat numeroase premii și toată recunoștința celor care au avut ocazia să se delecteze cu multitudinea de sunete din spectacolele sale.

Nominalizările pot continua, însă ne vom opri aici deocamdată. Tu pe cine ai mai adăuga în lista de personalități celebre născute la Brașov? Așteptăm sugestiile tale în secțiunea de comentarii.

Articol scris de Alexandra Budu 
Vedete și personalități
Foto: Cotidianul.ro