Modarom, locul de întâlnire preferat al brașovenilor

de |

Modarom, locul de întâlnire preferat al brașovenilor

Deși pare rupt de farmecul medieval al orașului, Modarom-ul este mai mult decât turnul din capătul străzii Republicii. Acesta este locul în care brașovenii se întâlnesc, așteaptă, povestesc și încep noi povești de viață, la orice ceas din zi sau noapte. De la tineri îndrăgostiți la oameni de afaceri, nu există brașovean care să nu-și fi dat întâlnire la Modarom.

Situată în capătul pietonalei ce însuflețește centrul orașului, clădirea Modarom este unul dintre cele mai importante locuri de întâlnire pentru brașoveni și turiști. Aceasta este înconjurată de bănci pe care oamenii stau la taifas și de unde își continuă călătoria spre centrul orașului. Clădirea în formă de turn adună câte o frântură din povestea fiecărui om care poposește lângă zidurile sale groase, căpătând astfel viață.

?carmenmoise

 

 Modarom, locul de întâlnire preferat al brașovenilor

Manuel Gómez ( @fernite_photo )

Modarom-ul de-a lungul istoriei

Înainte de a fi martorul tăcut al celor mai frumoase revederi, imbrătisări, săruturi sau despărtiri, la capătul străzii Republicii se afla vila inginerului Christian Kertsch, o personalitate importanta a orașului din acea vreme. Construcția acestei vile a durat doi ani, după care a fost vândută lui Ion Baiulescu, inginer de poduri și căi ferate.

Ulterior, regimul comunist și-a pus amprenta asupra orașului de la poalele Tâmpei și vila a fost dărâmată. În locul acesteia a fost ridicat Modarom-ul, loc în care oamenii veneau pentru a-și comanda îmbrăcăminte și bijuterii. În prezent, clădirea adaposeteste sediul Pro Tv Brașov, dar și alte spații închiriate de diverși clienți.

 Modarom, locul de întâlnire preferat al brașovenilor

?Foto

Unde se mai întâlnesc brașovenii?

După Modarom, Piața Sfatului și Livada Poștei reprezintă următoarele două puncte de întâlnire pentru brașoveni și turiști. Piața din centrul orașului este deja emblematică pentru vederea spre vârful Tâmpa, Biserica Neagră, frumoasa fântână arteziană și clădirile ce păstrează stilul medieval al Brașovului. În Livada Poștei se află capătul de linie pentru autobuzele ce traversează orașul dintr-un cartier în altul, fiind o zonă intens circulată. Aceasta este înconjurată de edificii importante precum Biblioteca Județeană George Barițiu, Casa Armatei, Casa Băiulescu sau Rectoratul Universității Transilvania.

 Modarom, locul de întâlnire preferat al brașovenilor

?gabibv70

De câte ori v-ați dat întâlnire la Modarom? Ce alte locuri de întâlnire de prin Brașov mai știți?

Articol scris de Ioana Fundurac