Cele mai frecvente 3 tratamente stomatologice care țin cariile la distanță

de |

Cele mai frecvente 3 tratamente stomatologice care țin cariile la  distanță

Apariția cariilor reprezintă cel mai frecvent motiv pentru care ajungem în cabinetul stomatologului. Cu toate acestea, majoritatea problemelor dentare pot fi prevenite dacă respectăm recomandările de igienă dentară zilnică și atunci când acordăm atenția cuvenită alimentației și stilului de viață.

Desigur, o dantură sănătoasă poate fi menținută și cu ajutorul specialiștilor, ceea ce înseamnă că vizitele regulate în scaunul dentistului ne vor ajuta nu doar să prevenim apariția cariilor dar să și tratăm în timp util afecțiunile aflate în stadii incipiente de dezvoltare.

Există mai multe tratamente stomatologice, disponibile în Brașov, care pot ajuta la prevenirea și reducerea riscului de apariție a cariilor. Iată care sunt cele 3 soluții aflate la îndemâna fiecăruia dintre noi.

Periajul profesional al danturii

Vizitele regulate la dentist pentru igienizarea profesională sunt esențiale pentru îndepărtarea plăcii bacteriene de pe dinți și gingii. Placa bacteriană este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care pot cauza carii. Periajul profesional îndepărtează aceste depuneri nedorite și ajută la menținerea unei igiene orale optime.

Detartrajul cu ultrasunete

Cunoscut și sub denumirea de îndepărtare a tartrului cu ultrasunete sau scaling cu ultrasunete, detartrajul este o procedură stomatologică utilizată pentru îndepărtarea tartrului (depunerilor minerale) și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și din zona gingiilor. Tratamentul folosește vibrații sonice pentru a desface și îndepărta depunerile nedorite de pe dinți.

Eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene ajută la prevenirea cariilor, gingivitei și altor probleme dentare. În plus, sub tartrul acumulat pot exista carii care nu sunt vizibile ochiului liber, ceea ce înseamnă că anumite probleme dentare pot fi depistate în mod eficient doar după curățarea profesională a dinților și a gingiilor.

Fluorizarea dentară

Fluorul este un mineral esențial pentru sănătatea dentară, necesar indiferent de vârstă. Prin fluorizare se întărește smalțul dentar și se conferă o rezistență mai mare la acizii produși de bacterii, cei care pot cauza cariile, așa cum citim și pe somersetdental.com.au. În plus, fluorul contribuie la remineralizarea smalțului dentar în stadiile incipiente ale demineralizării. Acest proces poate inversa degradările minore ale smalțului, ceea ce poate preveni dezvoltarea cariilor într-un stadiu mai avansat.

Cu siguranță, educarea și consilierea corectă privind igiena orală reprezintă cel mai important ajutor pe care îl primim din partea stomatologului. Sfaturile de care beneficiem în clinica dentară includ tehnici de periaj, utilizarea corectă a aței dentare și a altor instrumente de curățare orală, precum și recomandări privind alimentația sănătoasă și reducerea consumului de zahăr.

Toate aceste tratamente și practici preventive joacă un rol important în menținerea sănătății orale și în prevenirea cariilor dentare. După cum vezi, este în avantajul tău să mergi periodic la un consult stomatologic pentru evaluarea sănătății dentare, precum și pentru tratarea în timp util a posibilelor afecțiuni depistate.

Photo: Unsplash