Bebelușul are nasul înfundat? Ce trebuie să știi despre decongestionantul și aspiratorul nazal?

de |

Bebelușul are nasul înfundat? Ce trebuie să știi despre decongestionantul și aspiratorul nazal?

Dragă mămică sau tătic, știm cât de greu poate fi să îți vezi micuțul luptându-se cu un nas înfundat. În primele luni de viață, bebelușii respiră preponderent pe nas, iar o congestie nazală poate face ca somnul, hrănirea și, în general, îngrijirea bebelușului să fie o adevărată provocare. Să știi că nasul infundat la bebeluși este o stare frecventă, dar nu este motiv să te impacientezi pentru că există soluții eficiente, comode care te vor ajuta să faci față și acestei situații: decongestionantul nazal și aspiratorul nazal pentru bebeluși.

De ce este important să folosești un decongestionant nazal?

Decongestionantul nazal este un produs important pentru îngrijirea micuțului, acesta reducând inflamația mucoasei nazale și asigurând puiului confort respirator adecvat. Există numeroase tipuri pe piață: spray-uri, plasturi, picături sau stick creion. Cele mai prietenoase cu bebe sunt soluțiile saline, complet naturale și lipsite de efecte secundare. Folosirea lor regulată ajută la curățarea și umidificarea căilor nazale, iar utilizarea lor previne acumularea de mucus și facilitând respirația. Totuși este important să ceri sfatul pediatrului înainte de a utiliza un decongestionant nazal. Unii copii sunt mai sensibili decât alții, iar împreună cu medicul veți descoperi cea mai bună formulă.

Cum să alegi un aspirator nazal bebeluși potrivit

Din rutina de igienă a bebelușului nu ar trebui să lipsească un aspirator nazal bebelusi. Alegerea unui aspirator nazal potrivit poate face diferența între o experiență stresantă și una eficientă și rapidă. Sunt disponibile mai multe tipuri de aspiratoare nazale: manuale, cu pompiță sau conectate la aspirator.

Totuși și variantele cu pompițe din silicon sunt extrem de bune, mai ales pentru rutina zilnică, când este important să se îndepărteze cojițele ce se formează din pricina aerului uscat.

Utilizarea corectă a decongestionantului nazal

Odată ce ai descoperit aceste produse, cu adevărat utile pentru igiena micuțului este important să le folosești corect. Iată câțiva pași simpli pentru a te asigura că faci totul corect:

  1. Pregătește-te, nu uita să te speli bine pe mâini înainte de a începe.
  2. Poziționează-l pe bebe așa: așează-l pe spate, într-o poziție confortabilă, de preferat pe o suprafață sigură.
  3. Aplică soluția salină, aceasta este importantă pentru umidificarea mucoasei și facilitează fluidificarea secrețiilor. De obicei, sunt necesare câteva picături de soluție salină în fiecare nară.
  4. Așteaptă câteva secunde ca soluția să-și facă efectul și să înmoaie mucusul.
  5. Curăță nasul cu un aspirator nazal.
  6. Odată căile degajate poți utiliza decongestionantul nazal. Folosește-l cum ți-a recomandat medicul.

Deși decongestionantul și aspiratorul nazal sunt de mare ajutor, există situații în care este intervenția medicului este o necesitate. Dacă observi că bebe are dificultăți respiratorii severe, febră, lipsă de apetit sau alte simptome îngrijorătoare, nu ezita să-ți contactezi pediatrul.