Tendințe pe care orice distribuitor de alimente de bază trebuie să le urmărească

de |

Tendințe pe care orice distribuitor de alimente de bază trebuie să le urmărească

Dacă faci parte din industria alimentară, cu siguranță ai observat schimbările recente de consum ale populației și ai început deja să îți adaptezi businessul. Cererea pentru produse alimentare de origine vegetală și produse fără gluten este în continuă creștere în ultimii ani. În plus, tehnologia evoluează și procesarea alimentelor este mai eficientă folosind utilaje de specialitate. Chiar și activitățile de vânzare și distribuție pot fi îmbunătățite prin tehnologie – softuri precum SFA și servicii precum integrare ERP permit gestionarea fără erori a produselor, comenzilor și clienților.

Cu atât de multe schimbări în domeniul alimentar, nu e de mirare că firmele cu activitate în domeniul alimentar apelează la soluții de digitalizare. În acest fel, pot să economisească timpul și să aloce mai multă atenție schimbărilor care apar în domeniu, pentru a lua decizii care să contribuie la evoluția afacerilor. Iată mai jos la ce să te aștepți când vine vorba de alimentele de bază – carne, lactate și produse de panificație.

Produsele organice, la mare căutare

Preocuparea pentru sănătate este tot mai accentuată în zilele noastre, iar consumatorii sunt mai interesați ca oricând de efectele pe care le are alimentația asupra bunăstării lor. Produsele organice sunt printre favoritele ultimilor ani. 

Conform Britannica, produsele alimentare organice sunt realizate din ingrediente fără chimicale sintetice și organisme modificate genetic (GMO) și includ produse proaspete și procesate, între care sunt carnea, lactatele și produsele de panificație.

Provocări pentru alimentele de bază

Pentru cele trei tipologii de produse există o serie de provocări pentru producători și distribuitori, conform analizelor făcute de Girafood. În ceea ce privește carnea, companiile din domeniu trebuie să ia în calcul că oamenii preferă tot mai des alternativele vegetale. De asemenea, în cazul producției de carne trebuie respectate normele de sustenabilitate, bunăstarea animalelor și sănătatea oamenilor.

În ceea ce privește lactatele, și aici consumatorii preferă alternativele sau produsele fără lactoză. Totuși, în această arie se extinde tot mai mult tehnologia de producție, iar procesele interne devin mult mai eficiente și sustenabile. Nu doar lactoza este ingredientul evitat de consumatori, ci și glutenul. Există tot mai multe păreri despre efectul negativ pe care îl are acesta asupra sănătății, așa că investițiile în produse fără gluten vor crește în următorii 5 ani și cu 13%.

Tehnologia va deveni vitală pentru industria alimentară

Specialiștii în inginerie alimentară dezvoltă soluții care să contribuie la procesarea sustenabilă a alimentelor și să eficientizeze activitatea astfel încât să se obțină performanțe maxime cu resurse minime. Inovația nu vine doar în procesul de producție, ci și în activitatea de distribuție, unde produsele trebuie transportate direct la clienți respectând normele de sănătate și siguranță.

OptimallPentru a evita abaterile de la drum și întârzierea comenzilor de alimente către zona de Retail, HoReCa și nu numai, te încurajăm să automatizezi procesele de vânzare din afacerea ta. Echipa Optimall by AROBS oferă o gamă largă de soluții pentru optimizarea businessurilor și pot fi adaptate după specificul activității și produselor furnizate. Vei avea mai mult timp să urmărești tendințele de consum, iar comenzile de carne, lactate sau produse de panificație vor fi livrate în mod eficient, oferind servicii de cea mai înaltă calitate clienților companiei tale.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.