3 situații în care se recomandă adiția de os

de |

3 situații în care se recomandă adiția de os

O dantură bună reprezintă un obiectiv de atins pentru majoritatea dintre noi. Și asta pentru că, pe lângă aspect, o dantură sănătoasă ajută la menținerea unei stări bune de sănătate. Există momente în care dantura noastră nu este în cea mai bună formă a ei, drept urmare trebuie să apelăm la câteva proceduri pentru a o aduce într-o stare optimă, iar una dintre aceste proceduri este adiția de os.

Motivul numărul 1 – boala parodontală

Există anumite semne care trebuie să vă dea de gândit, cum ar fi inflamarea gingiilor, înroșirea și câteodată sângerarea gingiilor în momentul periajului. Acestea sunt semnele bolii parodontale și, cu toate că mulți pacienți le ignoră, un specialist dintr-un cabinet stomatologic le va observa imediat.

Depistată la timp, boala poate fi tratată foarte ușor, prin detartraj și periaj profesional. Dacă, însă, nu se observă la timp, boala poate cauza pierderea din volum a osului maxilar. În stadiile cele mai severe apare mobilitatea la nivelul dinților, iar atunci intervine în discuție o procedură de aditie de os. Adiția de os va reface volumul osos de care are nevoie dantura pentru a funcționa la un nivel optim.

Motivul numărul 2 – implantul dentar

Câteodată, pierderea osoasă de la nivelul maxilarului se produce fără ca noi să ne dăm seama. Gingia își păstrează același nivel, dar sub ea, nivelul osului scade progresiv. În cazul în care trebuie să efectuați un implant dentar, volumul osului în care va fi inserată rădăcina de susținere a implantului trebuie să fie la un anumit nivel. Bineînțeles că volumul osului pe care îl aveți va fi evaluat și, în cazul în care se dovedește a nu fi suficient de mare, se va recurge la procedura de adiție de os.

Motivul numărul 3 – pierderea dinților și neînlocuirea lor

Pierderea dinților poate duce cu timpul la micșorarea volumului osos al maxilarului. Atunci când pierdem un dinte, osul maxilar se remodelează și se resoarbe. Toate aceste lucruri se întâmplă pentru că dinții și rădăcinile acestora joacă un rol foarte important în menținerea volumului și densității osoase adecvate. În cazul în care ați pierdut mai mulți dinți și nu i-ați înlocuit imediat, maxilarul s-ar putea să înceapă să se retragă către interior ducând la adâncirea șanțurilor din jurul buzelor și a nasului.

Controlul la dentist la intervale regulate de timp vă poate scuti de multe neplăceri care pot apărea.


Articol publicitar