10 lucruri pe care le poți face iarna în Poiana Brașov

de |

10 lucruri pe care le poți face iarna în Poiana Brașov

De multe ori, din dorința de a evada din stresul cotidian și de a avea o experiență unică, alegem să ne petrecem vacanțele în țări străine. Uităm că România are multe locuri frumoase de vizitat, care se află la o aruncătură de băț de noi și care, iarna, se transformă în locuri de basm.

Cu siguranță nu există român care să nu fi auzit de Poiana Brașov. Stațiunea turistică se află la aproximativ 14 km de orașul Brașov și găzduiește, anual, mii de turiști. Ea este recunoscută mai ales pentru pârtiile sale moderne, dar oferă în plus și multe alte atracții. Sunt multe lucruri de făcut în oraș și Poiana Brașov pe care nu le poți rata dacă îți dorești ca vacanța ta să fie de neuitat.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

1. Restaurante

Dacă și tu ești ca noi, aerul tare de munte cu siguranță te va trimite la masă. Între plimbările dintre obiectivele turistice din Poiana Brașov, trece și restaurantele pe lista ta.

Ele sunt amplasate în apropierea hotelurilor și te fac să simți din plin spiritul gastronomic românesc. Cele mai multe au specific tradițional, unele dintre ele sunt restaurante vânătorești, iar câteva oferă chiar și program folcloric. Dacă vrei să te răsfeți cu preparate internaționale gourmet, atunci e bine să știi că și gusturile tale vor fi satisfăcute la restaurantele din stațiune.

10 lucruri pe care le poți face iarna în Poiana Brașov

oana17usa

2. Centrul de Agrement și Divertisment

Inaugurat la începutul anului 2017, Centrul de Agrement din Poiana Brașov dispune de un interior de peste 5.000 mp. Activitățile pe care ți le oferă sunt diverse: un club de bowling de 180 de persoane, unul de biliard, o zonă de minigolf, o sală de escaladat și o sală cu jocuri electrice și electronice.

Dacă vii cu copiii, e bine să știi că nu se vor plictisi. Spațiul exterior, de aproape 13.000 mp, este special amenajat pentru ei. Copiii tăi se vor putea distra pe leagăne, într-un complex cu două turnuri și tobogane. Dacă sunt sportivi din fire, pot alege tiroliana sau unul din cele trei complexe de escaladă. Aici există chiar și leagăne pentru persoane cu dizabilități.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

centruagrementpoianabrasov

3. Escape room

Unul dintre hotelurile din Poiana Brașov oferă turiștilor posibilitatea de a se relaxa la o sesiune de „rezolvat puzzle-uri mentale”. Hotelul pune la dispoziția doritorilor 6 camere cu enigme din care pot alege jocul care îi provoacă cel mai tare.

Cu siguranță, este o modalitate amuzantă de-ți petrece vacanța prin stațiune.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

www.poianabrasov.travel

4. Saună și spa

Sigur că hotelurile din Poiana Brașov au pregătit, pentru cei care își doresc să se relaxeze complet, mai multe centre spa și saune. Vremea rece poate amplifica stările depresive și mulți dintre noi resimțim un nivel mai mic de energie. Spa-ul și sauna sunt soluții care îți vor reda pofta de viață și îți vor încărca bateriile pentru următoarea perioadă.

10 lucruri pe care le poți face iarna în Poiana Brașov

finduslost

5. Viață de noapte

Dacă ești un împătimit al distracției pe timp de noapte, cu siguranță trebuie să vezi energia din cluburile Poienii. Există două lăcașuri de distracție unde poți să te eliberezi de orice griji și să simți atmosfera muzicii de club.

Deținătorii cluburilor promit karaoke, băuturi fine și cocktail show-uri.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

? www.zoom-biz.ro

6. Echitație

Peisajele de iarnă din Poiana Brașov sunt de o frumusețe aparte. Vrei să ți se întipărească și mai bine în memorie? Alege să te bucuri de o experiență unică, admirându-le călare!

În stațiune există mai multe centre de echitație. Unele dintre ele oferă și cazare în vilele proprii, posibilitatea de a lua masa în restaurantele lor și organizează chiar și evenimente. Fiecare centru are câte un instructor, așa că nu-ți fie teamă, poți alege un curs pentru începători. Te poți bucura nu doar de călărit, ci și de o plimbare cu sania trasă de cai sau cu atelajul.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

www.equitana.ro

7. Săniuș sau tubing

Îți aduci aminte iernile copilăriei tale, în care mergeai la săniuș cu familia și prietenii? Simte din nou magia copilăriei și alege săniușul în Poiană. Săniușul poate fi periculos, de aceea îți recomandăm să-l practici doar în zonele special amenajate.

După câteva ture bune cu sania, nu poți să pleci acasă înainte să încerci și tubingul. Funcționează pe același principiu ca și sania, însă aici cobori pe inele gonflabile. Viteza este mai mare, deci distracția mai intensă. În Poiana Brașov poți opta pentru inele gonflabile de două persoane.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

www.brasovtv.com

8. Schi sau snowboarding

Recunoscută în primul rând pentru pârtiile sale, Poiana Brașov este considerată cea mai modernă stațiune de schi din țară. Administratorii pornesc, la nevoie, și tunurile de zăpadă. La Poiana Brașov se poate schia chiar și în nocturnă, până la ora 22:00 și nu mai sus de Cabana Postăvarul.

Sigur că o tură de schi sau snowboarding nu e completă fără o oprire la Cabana Postăvarul. Pe lângă faptul că poți să te încălzești cu băuturi calde, ceea ce face din acest loc unul deosebit este panorama extraordinară pe care o oferă asupra stațiunii.

10 lucruri pe care le poți face iarna în Poiana Brașov

rusroxy

9. Parapanta

Poate nu ești pasionat de ski sau alte sporturi, însă tot te poți bucura de natura îmbrăcată în zăpadă printr-un zbor cu parapanta. În stațiune există mai multe centre care oferă această experiență, iar instructorii te vor face să te simți în siguranță.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

? paramania

10. ATV sau snowmobile

Dacă optezi pentru unul din cele două vehicule, cu siguranță vei avea parte de o plimbare plăcută prin stațiune. ATV-ul este un mijloc rapid de a vizita întreaga stațiune, iar snowmobile-ul o soluție ingenioasă de a te plimba în mijlocul naturii.

Sperăm ca toate aceste obiective turistice din Poiana Brașov pe care ți le-am prezentat să fie pe gustul tău. Atunci când vei vizita stațiunea, caută să iei tot ce e mai bun din ea și să experimentezi cât mai multe lucruri.

10 motive să vizitezi Poiana Brașov

s-ec.bstatic.com

Îți dorim o vizită plăcută în Poiana Brașov!

Articol scris de Ruxandra Cioacă

Foto sus: laurentiuviorelbaban