Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

de |

Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

În zilele de iarnă, Brașovul se transformă într-un oraș de poveste pentru locuitorii săi și turiștii care abia așteaptă să se relaxeze la munte. Pe lângă activitățile specifice pe care le oferă pentru fiecare sezon, există o cultură bogată a sporturilor de iarnă la Brașov.

Așadar, dacă se întâmplă să ajungi prin orașul de la poalele Tâmpei în această vacanță, iată câteva sporturi de care poți să te bucuri.

Patinaj

Dacă vrei să simți din plin magia iernii, atunci cu siguranță ai putea să iei în considerare patinajul. Anul acesta au fost pregătite mai multe patinoare: în centrul orașului, vei regăsi tradiționalul patinoar de sub Tâmpa (de la baza Olimpia) și unul nou în Piațeta Sfântul Ioan (în spatele hotelului ARO).

Dacă acestea două sunt prea pline, e bine să știi că există și în cartierul Tractorul un patinoar olimpic de care poți să te bucuri. Și în stațiunea Poiana Brașov există un patinoar olimpic, acoperit, deschis pentru doritori.

Cele mai multe astfel de centre au un serviciu de închiriere a patinelor, așa că nu-ți mai rămâne decât să te hotărăști câte haine groase vei purta pe gheață.

Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

? Andreea Saigo

Săniuș

Pe cât poate părea de inocent, săniușul este pe-atât de periculos. Asigură-te că te bucuri de sanie în siguranță și alege locurile special amenajate pentru acest sport de iarnă. Deși vedem multe persoane cu sania în parcul din Livada Poștei sau pe dealurile din oraș, cel mai bine e să rămânem în siguranță pe pârtiile special amenajate din Poiana Brașov sau Predeal, fie că sunt pe domeniul public sau pe cel privat.

Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

mihaita10

Ski și snowboard

Stațiunile Poiana Brașov și Predeal sunt ambele pregătite să primească pasionați de ski sau snowboard. Există multe locuri special amenajate în aceste stațiuni de unde turiștii pot închiria echipamentul necesar, iar cei care își doresc să învețe aceste sporturi pot alege să ia parte la cursuri cu instructori calificați. În Poiana Brașov se poate schia și ”în nocturnă”, pe pârtia Drumul Roșu, însă nu mai târziu de ora 22.00 și nu mai sus de cabana Postăvarul.

Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

alexandrademidov

Plimbări cu ATV-ul sau snowmobile-ul

După ce ți-ai petrecut o iarnă printre sporturi, îți facem o recomandare mai puțin solicitantă, însă la fel de plăcută și tot în natură. Poți să închei vacanța la Poiana Brașov și Predeal printr-o plimbare cu snowmobile-ul sau ATV-ul și să te bucuri de peisajele frumoase de iarnă. În acest mod, îți poți reîncărca bateriile pentru perioada următoare.

Pe pârtiile din Poiana Brașov s-a hotărât interzicerea folosirii snowmobile-ului din motive de siguranță, însă în mod clar micii întreprinzători care le închiriază vor ști să-ți indice locurile potrivite pe unde să te plimbi.

Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

www.telefericgrandhotel.ro

Zbor cu parapanta

Aceasta este o activitate cu siguranță mult mai intensă pe timp de iarnă decât în celelalte anotimpuri. Brașovul este recunoscut pentru panoramele sale de neuitat, iar pe timp de iarnă putem spune că-și merită titlul de Oraș din poveste. Există multe locuri unde poți experimenta senzația unică dată de zborul cu parapanta în Brașov: Bunloc, Poiana Brașov, Predeal, alături de un instructor specializat.

Sporturi de iarnă pe care să le practici în această vacanță

? Paramania

În acest articol, ți-am prezentat o selecție a celor mai frumoase sporturi de iarnă care pot fi practicate în Brașov și împrejurimi, împreună cu copiii, familia, prietenii, dar și individual. Dacă și tu iubești Brașovul la fel ca noi, probabil că abia aștepți să te bucuri de aceste sporturi cu o cană de ciocolată caldă sau vin fiert în pauzele de odihnă dintre ”ture”.

Ție ce-ți place să faci iarna în Brașov?

Articol scris de Ruxandra Cioacă

Foto sus: iuliamiu