Locuri de plimbat în Brașov

de |

Locuri de plimbat în Brașov

Pe cât de liniștit, pe atât de dinamic, orașul de la poalele Tâmpei îți oferă mereu câte ceva de făcut. Fie că alegi să vizitezi un muzeu, să savurezi o ceașcă de cafea în localul tău preferat, să explorezi trasee montane sau doar să te relaxezi la o plimbare pe străzile sale, cu siguranță vei găsi aici toate oportunitățile la care te poți gândi pentru petrecerea timpului liber.

De data aceasta, noi am decis să ne concentrăm atenția pe destinații de plimbări în Brașov. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase locuri din oraș pentru promenadă, indiferent de anotimp.

Dacă te-am făcut curios, te invităm să citești mai departe. Sperăm că sugestiile noastre îți vor oferi sursa de inspirație pe care o căutai pentru următoarea destinație.

Plimbări în Brașov – 6 destinații pe care să le încerci

1. Piața Sfatului

Locație-simbol a Brașovului, Piața Sfatului atrage anual un număr impresionant de turiști și este de asemenea o destinație preferată de localnici. Aici poți descoperi mostre ale arhitecturii brașovene, te poți bucura de o băutură caldă sau rece la unul dintre numeroasele localuri din apropiere iar dacă ești pasionat de trecutul orașului, poți vizita Muzeul Județean de Istorie.

De asemenea, în Piața Sfatului se organizează periodic reprezentații culturale sau concerte, deci nu strică să verifici calendarul evenimentelor data viitoare când ajungi aici. Cine știe, poate vei avea ocazia de a-ți asculta live artistul preferat!

Locuri de plimbat în Brașov

andreistoian

2. Strada Sforii

Localizată între străzile Cerbului și Poarta Șchei, Strada Sforii are o semnificație aparte atât în oraș, cât și în Europa – este cea mai îngustă stradă din municipiul Brașov, respectiv a treia cea mai îngustă stradă din Europa.

Dacă ești turist, trebuie să te oprești și aici. Cu puțin simț artistic, vei surprinde niște cadre interesante cu siguranță!

Locuri de plimbat în Brașov

backpack_traveler_adventures

3. Republicii

Cea mai populară și circulată stradă din Brașov, Republicii îmbină frumusețea arhitecturii brașovene cu dinamismul spațiilor comerciale. Este un loc plin de energie și activitate, de aceea, dacă vrei să simți cu adevărat suflul orașului, îți recomandăm o plimbare la pas.

Republicii își menține frumusețea indiferent de anotimp, însă în timpul sezonului rece poți admira în plus și decorațiuni tematice luminoase, specifice sărbătorilor de iarnă.

Locuri de plimbat în Brașov

greenvali

4. Lacul Noua

Spațiul perfect pentru promenadă, lacul Noua îți oferă o priveliște minunată, indiferent de anotimp. Este locul perfect în care să te relaxezi alături de prieteni sau familie în mijlocul naturii. Iar, dacă te simți aventuros, apropierea de pădure îți permite să descoperi cele mai interesante trasee, atât pentru drumeții, cât și de parcurs pe două roți.

Amatorilor de ciclism le recomandăm să citească și articolul nostru, „Trasee de bicicletă din Brașov care merită încercate” pentru inspirație la următorul traseu din zona Noua!

Locuri de plimbat în Brașov

diana__andreea__

5. Biserica Neagră

O clădire-simbol a Brașovului, Biserica Neagră este reprezentativă pentru stilul arhitectural gotic și are o istorie fascinantă. Structura sa a supraviețuit incendiului din 1689, astfel că monumentul și-a dobândit numele actual în urma acestui eveniment.

O poți găsi la câțiva pași de Piața Sfatului, deci dacă te afli în apropiere, poți să incluzi această clădire pe lista obiectivelor de vizitat la următoarea plimbare prin oraș.

Locuri de plimbat în Brașov

andreea_serb

6. Tâmpa

O plimbare în Brașov nu este completă fără a ajunge în apropierea muntelui Tâmpa. Poți alege să mergi la plimbare pe Aleea Sub Tâmpa fie la pas, fie cu bicicleta sau cu rolele, sau dacă ești amator al traseelor montane și ai mai mult timp liber la dispoziție, de acolo poți urca până în vârful Muntelui Tâmpa pe drumul Serpentinelor.

Locuri de plimbat în Brașov

orenapurnichi

Acestea sunt doar câteva dintre locurile pe care trebuie să le încerci data viitoare când faci o plimbare prin Brașov. Te invităm să ne spui printr-un comentariu mai jos ce alte destinații alegi tu atunci când te afli prin oraș. Așteptăm cu mult entuziasm răspunsurile tale!

Articol scris de Cristina Tudose

Foto sus: mariuspanaite_