Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate

de |

Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate

Ciclismul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru menţinerea sănătăţii generale a organismului, un exerciţiu cardio excelent şi o modalitate rapidă şi interesantă de a face mişcare în natură. Pentru aceia dintre voi care vor să părăsească aglomeraţia urbană, să se refugieze la munte şi să se bucure de linişte şi de aerul curat, noi am pregătit o serie de trasee de bicicletă din Braşov pe care le recomandăm cu drag cititorilor noştri.

De ce să pedalezi pe traseele de bicicletă montane din Brașov?

Pedalatul pe trasee forestiere este o alternativă perfectă pentru a scăpa de poluarea urbană şi de aglomeraţia din trafic de pe timpul zilei – avantajul mountain biking-ului este în primul rând faptul că poate fi practicat atât singur, cât şi alături de un grup de prieteni. De asemenea, îţi poţi alege traseul montan potrivit, în funcţie de condiţia fizică, timp şi nivel de pregătire – sperăm ca lista noastră de mai jos să-ţi ofere motivaţia de care ai nevoie ca să te apuci de pedalat.

1. Pietrele lui Solomon – Valea cu Apă

Urcând pe drumul forestier de la Pietrele lui Solomon, mai sus de izvor, ajungem la o intersecţie de drumuri – urmăm indicatorul spre Valea cu Apă şi continuăm să pedalăm, respectând indicaţiile de pe parcurs. Acest traseu este de o dificultate medie, implicând şi porţiuni în care trebuie să împingi bicicleta la vale, dar şi drumuri forestiere numai bune pentru pedalat.

Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate

Foto: www.mtbtours.ro

2. Pietrele lui Solomon – Drumul Vechi al Poienii – Coborâre Poiana Braşov (şosea)

Recomandăm cu drag acest traseu pentru cei care vor să consume mai multe calorii, să-şi dezvolte musculatura şi să admire peisaje de neuitat în acelaşi timp – drumul vechi al Poienii cuprinde aproape 10 km de urcat împingând bicicletă sau pedalând pe anumite porţiuni, în funcţie de biciclist şi de condiţia sa fizică. Coborârea se face pe drum asfaltat, ideal pentru cei care vor să îmbine MTB-ul cu ciclismul de şosea, ajungând la Livada Poştei.

Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate

Foto: www.panoramio.com

3. Răcădău – La Iepure –Aleea Sub Tâmpa

Acest traseu este ceva mai scurt, dar destinat cicliştilor puţin mai experimentaţi, existând porţiuni de drum mai greu de parcurs (rădăcini de copaci, bolovani). Pornind din cartierul Răcădău (Valea Cetăţii) spre La Iepure, urmăm drumul forestier aflat puţin mai sus de locurile pentru grătar. Coborârea se poate face pe şosea, pe Dobrogeanu Gherea, ajungând apoi foarte uşor pe Aleea Sub Tâmpa.

Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate

Foto: www.proalpin.ro

4. Noua – Dâmbul Morii

Drumul forestier de la Noua din spate de la Grădina Zoologică este o alternativă foarte bună atât pentru cicliştii amatori, cât şi pentru cei profesionişti. Dacă îl urmăm ajungem până la Dâmbul Morii. Drumul forestier este ceva mai lung până la Timişul de Jos, pentru cei care vor să extindă traseul, însă va trebui să coborâti calea ferată şi să vă întoarceţi pe DN1.

Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate

Foto: www.panoramio.com

5. Şaua Tampei –La Iepure (coborâre)

O coborâre puţin mai grea, destinată cicliştilor experimentaţi – acest traseu este perfect pentru amatorii de downhill sau MTB care vor să şi admire peisaje şi panorame superbe în timp ce pedalează.

Trasee de bicicletă din Braşov care merită încercate
Indiferent de gradul tău de pregătire, dacă ai o bicicletă şi îţi doreşti să pedalezi în Braşov, cu siguranţă poţi găsi traseul potrivit pentru tine – iar orice decizie iei, vei avea parte de aer curat, explorarea unor zone noi, te vei apropia de natură, distra şi face sport în acelaşi timp.

Te invităm să împărtăşeşti cu noi printr-un comentariu care este traseul tău de bicicletă preferat din Braşov şi de ce, sau chiar să ne sugerezi viitoarea destinaţie pentru pedalat.

Articol scris de Cristina Tudose 
Imagini: paladoiualexandru