Hai la iarbă verde! Locuri de grătar în Brașov

de |

Locuri de Grătar Special Amenajate în Brașov

„Hai la iarbă verde! Adu câțiva cărbuni și o caserolă de mici, să încingem și un grătar!”

Așa ar începe o discuție firească între doi prieteni, într-o zi obișnuită de vară.

La Brașov, cu toții ne bucurăm că a venit vremea bună și abia așteptam să scăpăm de zilele ploioase care ne-au dat peste cap planurile de grătar din luna mai.

Deși Brașovul este înconjurat de monumente naturale de o frumusețe de nedescris, sunt puține locuri de grătar special amenajate. Cu toate că amenajarea locului de picnic de autorități nu este un criteriu pentru care mulți români ar alege unde să încingă cărbunii, există o lege care ne împiedică să facem acest lucru unde vrem.

Este vorba de legea privind desfășurarea activității pentru picnic, apărută în 2012, conform căreia riscăm amenzi de până la 5.000 lei dacă scoatem grătarul în alte zone decât cele special amenajate.

Într-un fel, este normal așa. Pentru a ne bucura de frumusețile naturale care înconjoară Brașovul, trebuie să respectăm natura.

Totuși, unde putem face un grătar în aer liber fără să riscăm încălcarea legii? Iată, în continuare, locurile sigure de picnic din Brașov pe care le cunoaștem noi.

Locuri de grătar în Brașov și împrejurimi

#1 „La Iepure” în Răcădău

Dacă ești brașovean, este aproape imposibil să nu fi auzit de acest loc. Acesta este, probabil, cel mai mare loc de grătar special amenajat de către autoritățile locale.

Aici sunt 64 de mese și bănci, fiecare cu propria vatră pentru grătar. Deși, la prima vedere, ai avea impresia că este aglomerație, poți sta liniștit: este loc destul pentru toată lumea.

Vei fi înconjurat de un peisaj montan, în toată splendoarea lui și, dacă te simți sportiv, poți pleca într-o drumeție sau un traseu cu bicicleta până pe Șaua Tîmpei.

În plus, din 2013, aici au fost amenajate spații de joacă și zone pentru sport și agrement dar și 90 de locuri de parcare.

La Iepure, Racadau, Brasov Locuri de grătar în Brașov

#2 Pietrele lui Solomon

Aceasta rămâne, în continuare, zona preferată de picnic pentru brașoveni.

Situată în partea de nord-vest a Masivului Postăvaru, între Muntele Tîmpa și Rezervația Stejerișul Mare, Pietrele lui Solomon este o zonă unde se poate ajunge foarte ușor, iar frumusețea ei este pe măsură.

Pentru că aici se află doar 35 de mese și bănci, aproape în fiecare weekend cu vreme bună, trebuie să te trezești devreme ca să prinzi loc de grătar. Altfel, poți să te întinzi liniștit pe o pătură și să savurezi cascada și amfiteatrul natural care este pe cât de sălbatic, pe atât de frumos.

De aici pornesc multe trasee montane, inclusiv drumul vechi spre Poiana Brașov.

La Pietrele lui Solomon poți ajunge cu mașina sau cu autobuzul, din cartierul istoric Șchei, prin Piața Unirii. De aici, o plimbare pe jos durează 30 de minute.

Pietrele lui Solomon Locuri de grătar în Brașov

#3 Lacul Noua

În ultimii ani, celebrul lac din cartierul Noua și-a recăpătat strălucirea de altădată.

Lacul Noua din Brasov Locuri de grătar din Brașov

Aici, pe o zonă întinsă și frumos amenajată de autoritățile locale, vei descoperi 50 de mese din lemn cu scaune și copertine, 30 de vetre pentru grătar dar și un peisaj superb, alături de lac, munți și pădure.

Lacul Noua nu este doar unul din cele mai populare locuri de grătar din Brașov, ci și un loc excelent de petrecut timpul liber cu familia. Aici poți face fitness, te poți plimba cu barca și poți chiar să te înrolezi într-o aventură, având la îndemână un parc special destinat pentru astfel de activități. În plus, cei mici au la îndemână două parcuri de joacă generoase.

Lacul Noua zona gratare Brasov locuri de grătar în Brașov

#4 Colții Cheii, Râșnov

Nici autoritățile din Râșnov nu s-au lăsat mai prejos. În zona Colții Cheii, pe aproximativ 35 de hectare, au amenajat locuri de grătar speciale pentru brașoveni și nu numai.

Aici vei găsi foișoare, mese și bănci de picnic, vetre de foc, locuri de joacă dar și terenuri sportive. În zonă se află și atracții pentru pasionații de sporturi și senzații tari, precum trasee de mountain-bike, zone de escaladă și alpinism, bungee jumping și coborâre cu tiroliana.

Ce îți poți dori mai mult? Pentru a ajunge aici, ai de parcurs o distanță de aproximativ 40 de kilometri din Brașov. În schimb, dacă tot te afli aici, poți vizita și Cetatea Râșnov.

Cetatea Rasnov

Mai știi alte locuri de grătar din Brașov?

Acestea sunt locurile de grătar din Brașov pe care le cunoaștem noi. Crezi că am omis vreunul?

Noi credem că Brașovul ar putea avea mai multe zone special amenajate. Există locuri foarte frumoase, precum Poiana Mică sau Dâmbu Morii, pe Drumul Poienii, unde s-ar putea monta mese și vetre de foc. De asemenea și zona Moieciu are foarte multe de oferit.

Tu unde crezi că ar mai fi amenajate (sau s-ar putea amenaja) locuri de grătar în Brașov și împrejurimi?

Articol scris de Cătălin Ionașcu
Sursă fotografii: commons.wikimedia.org