Motive pentru care să „nu” locuiești la Brașov – partea a doua

de |

Motive pentru care să (nu) locuiești la Brașov – partea a doua

Avantajele de a alege Brașovul ca orașul potrivit în care să trăiești în fiecare zi împreună cu întreaga familie pot fi privite din multe puncte de vedere. Lista de argumente a început în prima parte a acestui subiect de articol. Pentru a evita confuziile, de menționat faptul că tonul e unul glumeț și invitația este aceea de a descoperi împreună farmecul acestui oraș și lucrurile care ne leagă de el (deși e imposibil să avem toți aceleași preferințe).

În acest sens, află așadar în continuare alte câteva motive pentru care să „nu” locuiești în „Orașul de vis” al României 🙂

Mult așteptatul aeroport va fi gata…cândva…

Odată cu deschiderea aeroportului se vor schimba lucrurile în Brașov. Așteptăm cu nerăbdare în fiecare an anunțul care să aducă inaugurarea lui. Așadar, încă mai ai timp să te gândești la faptul că vei putea călători mult mai ușor, direct din oraș, dar și la porțile deschise către un număr și mai mare de turiști, investitori sau posibili noi locuitori ai orașului.

Aproape de cel mai fotografiat obiectiv turistic din România

Te întrebi despre ce obiectiv este vorba, nu-i așa? Surpriza nu va fi mare când vei afla că vedeta fotogenică a României este Biserica Neagră. Unicitatea și măiestria acestei minunății arhitecturale combinate cu un interior excepțional care permite susținerea spectacolelor acustice redate de nobilele instrumente filarmonice, formează monumentul care este în focusul fiecărui obiectiv foto.

Totodată, să nu uităm de aglomerata Fântână Arteziană situată chiar lângă Biserica Neagră. De ce să locuiești lângă acest loc în care ai ocazia să asculți o multitudine de limbi și să vezi, poate chiar să cunoști și alte culturi. Oricum, atâta timp cât ești în centrul orașului, vei fi perturbat de Ceasul de la Casa Sfatului (unul dintre cele mai importante locuri istorice ale orașului) deoarece clopotele lui bat o dată la 15 minute.

Record de sensuri giratorii

Brașovul are o reputație bună în ceea ce privește traficul din oraș. Sau avea?! Dacă ești obișnuit să folosești scuza: „Am întârziat din cauza traficului…”, atunci această localitate nu este pentru tine. Sensurile giratorii apar ca ciupercile după ploaie în Brașov, iar semafoarele cu butoane amenajate în locuri strategice, pentru pietoni, contribuie la o ordine firească a desfășurării traficului în cele mai bune condiții. Clasicele semafoare devin ușor, ușor istorie, la fel ca tramvaiul orașului.

Dacă tot am menționat de trafic, află că mersul cu bicicleta în oraș se face pe piste special amenajate, pentru bicicliști! Da, nu ai voie să pedalezi pe oriunde vrei și ca să ajungi dintr-o parte în alta a orașului îți antrenezi din plin atenția distributivă datorită elementelor perturbatoare, respectiv a celorlalți participanți la trafic: canale, semafoare, copaci, pietoni, stații de autobuz, mașini parcate și nu numai.

Dacă preferi să te „dai cu bicicleta” pe terenuri accidentate, atât orașul cât și împrejurimile, îți oferă o grămadă de posibilități, precum locuri din păduri, special amenajate pentru astfel de activități de recreere, mai extreme.

Vara nu-i ca iarna la Brașov

Știai că poți face economii financiare importante dacă locuiești în Brașov? Aici, poți încălța sandale aproximativ 2 săptămâni pe an, în luna august, în verile caniculare. De asemenea, stilul de îmbrăcăminte în orașul nostru diferă de la un moment al zilei la altul. Ține cont că este foarte posibil să pleci de acasă, dimineața, cel puțin cu geacă, eșarfă și alte accesorii și să te întorci acasă, în a doua parte a zilei, în tricou.

Sperăm ca toate aceste motive să te ajute în decizia ta de a (nu) locui în minunatul oraș pe care noi îl numim „acasă”.

Ție ce îți place cel mai mult la Brașov? Așteptăm cu drag și motivele tale, în secțiunea de comentarii. 

Articol scris de Alexandra Budu
Foto: @nataliiia_marchuk