Motive pentru care să (nu) locuiești în Brașov

de |

Motive pentru care să (nu) locuiești în Brașov

Locurile, oamenii și clădirile îmbinate cu schimbul de păreri, interacțiuni, comunicare și respect alcătuiesc un mediu favorabil de a trăi într-un loc care te face să te simți „acasă”. Orașele mari și localitățile din apropierea lor sunt constituite de locuitori, iar relațiile sociale dintre aceștia construiesc comunitatea în care ne petrecem marea majoritate a timpului.

Se poate întâmpla ca acest loc prielnic pentru noi și familiile noastre să aibă și niște aspecte mai puțin plăcute și unele inedite care te pot face să te mai gândești în ceea ce privește locuitul în Brașov. În acest sens, iată câteva motive pentru care să (nu) locuiești în orașul de la poalele Tâmpei.

La 2 pași de Dracula

Cei mai mulți turiști internaționali, dar și români, vin la Brașov pentru a vedea Castelul Bran sau Casa lui Dracula. Așadar, de ce ai locui atât de aproape de un obiectiv care ne scoate țara din anonimat? În plus, de ce ai sta chiar la doi pași de locul care a născut multe legende cu vampiri sângeroși care îți dau fiori?

În plus, în drumul spre Bran, peisajul datorat poziționării favorabile a comunei chiar la poalele munților este unul de vis iar activitățile turistice sunt unele dintre cele mai interesante și captivante pentru vizitatori.

Drumeții în fiecare weekend

Brașovul este înconjurat de munți și de locuri care te aduc mai aproape de natură. O viață activă reprezintă un stil de viață sănătos, iar acest lucru provoacă fericire și entuziasm pentru fiecare zi. De ce să te trezești sâmbăta dis de dimineață, să îți pregătești rucsacul și să îți petreci ziua cu cei dragi în inima naturii? Dacă îți place să petreci weekend-urile în confortul casei tale, în vârful patului, atunci credem că e un motiv în plus să (nu) locuiești la Brașov.

Aerul proaspăt, traseele aventuroase și oamenii veseli întâlniți în fiecare pădure de pe lângă Brașov îți încarcă bateriile pentru întreaga săptămână care urmează să înceapă.

Muntele din mijlocul orașului

Orașele „plate” au ceva special, nu-i așa? Un munte plin de vegetație, culoare, animale și cărări nebănuite, situat în mijlocul orașului strică întreaga imagine. A vedea apusul în toată splendoarea lui sau pur și simplu a face o plimbare până pe Tâmpa, în orice moment al zilei, pentru a admira unicitatea orașului de sus, sunt activități care necesită (prea) mult efort fizic.

Stațiune amenajată pentru sporturile de iarnă

Drumuri prin pădure, infrastructura cu șosea pentru mijloc de transport în comun din 30 în 30 de minute sau pentru mașina personală, toate sunt variante de ajunge în stațiunea Poiana Brașov. Mulți dintre brașoveni învață de mici să schieze, datorită acestui loc dotat cu toate condițiile pentru toate categoriile de împătimiți ai sporturilor de iarnă.

Poiana Brașov reprezintă un punct de interes al turiștilor, în fiecare iarnă, prin tot ce are de oferit: zăpadă, pârtii, telescaun, mâncare ca la mama acasă, activități de divertisment și oameni faini. Un astfel de loc este într-adevăr de evitat, mai ales dacă te regăsești în rândul persoanelor active și pline de viață.

 

Sperăm că aceste informații te-au ajutat în decizia ta de a (nu) locui în Brașov. Oricum, vom reveni în articolul următor și cu alte „avantaje” de care poți avea parte dacă alegi să numești acasă orașul de la poalele Tâmpei.

Articol scris de Alexandra Budu
Fotografii, în ordine: Dan Cățiu, Yanka, Radu Nita, Alexandra Corbu, Danny Photography