Ghid de supraviețuire în Brașov – Partea a II-a

de |

Ghid de supraviețuire în Brașov – Partea a II-a

Nu-i treabă complicată să urci într-un tren și să mergi la Brașov! Fără îndoială, va fi cea mai frumoasă experiență pe care o poți trăi la noi în țară. Natură cât vezi cu ochii, oameni prietenoși, oraș calm, terase încântătoare, clădiri istorice – adevărate capodopere arhitectonice. Ce îți poți dori mai mult de atât?

Știm deja faptul că în Brașov urșii ies la promenadă pe străzi, că trebuie să ne îmbrăcăm puțin altfel atunci când vizităm acest oraș sau că, brașovenii vorbesc foarte corect limba română. Mai sunt, totuși, câteva lucruri, câteva secrete pe care orașul de la poalele Tâmpei vrea să le cunoaștem.

Ghid de supraviețuire în Brașov - Partea a II-a

Atât de multe bastioane…

Brașovul este un oraș al turnurilor, turnulețelor, porților și al bastioanelor! Este unicul oraș din țară care se poate mândri cu acest remarcabil fapt. Multitudinea de bastioane – reconstruite, recondiționate – sunt flancate semeț în oraș, demarcând teritoriul vechii cetăți a Brașovului. Poarta Ecaterina, Poarta Șchei, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Graft, Bastionul Fierarilor, Bastionul Cojocarilor, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Postăvarilor, Bastionul Funarilor – toate ne așteaptă să le descoperim frumusețea și să le cunoaștem istoria.

Ghid de supraviețuire în Brașov - Partea a II-a

Pârtie…

Atunci când zici Brașov te gândești la schiuri și la pârtie! Cu siguranță, destinația preferată dar și cea mai cunoscută pentru sporturile de iarnă este Poiana Brașov, însă iubitorii de zăpadă și cei ai sporturilor de iarnă au mult mai multe opțiuni la dispoziție pentru a-și încorda mușchii pe plăci și schiuri.

Ghid de supraviețuire în Brașov - Partea a II-a

 

La galop sau la pas? 

Împrejurimile Brașovului este locul ideal pentru echitație. Fie că vrei să practici această activitate  la nivel profesionist, pentru relaxare sau din curiozitate, natura, peisajul și, mai ales, oferta de centre de echitație te va ajuta să descoperi frumusețea Brașovului și la pas, și la galop.

Ghid de supraviețuire în Brașov - Partea a II-a

Cu rucsacul în spate 

Călătorului îi stă bine cu drumul, spune un proverb românesc. Drumețului îi stă bine în Brașov, spunem noi, gândindu-ne la spectaculoasele peisaje din apropierea orașului. Niciunde în țară nu vei găsi atâtea drumuri numai bune de străbătut la pas cu rucsacul în spate, niciunde în țară nu vei găsi locul potrivit pentru explorarea naturii într-o drumeție de zile mari. Vă invităm, așadar, la o drumeție!

Ghid de supraviețuire în Brașov - Partea a II-a

Care e ghidul tău de supraviețuire în Brașov

Veronica Onea, redactor GhidLocal.com 
Imagini: fladuts, Junii Brașovului, natashamurtha, jaynieleo, rarazvan, f64studio