Ghid de supraviețuire în Brașov

de |

Ghid de supraviețuire în Brașov 

Cel mai pitoresc oraș din preafrumoasa noastră țară are câteva …secrete! Deloc surprinzător dar – lucru foarte curios – aceste secrete sunt spuse și cunoscute!

Ce lucruri trebuie să știm atunci când venim în vizită în Brașov?

Străbătând drumuri pitorești, cu priveliști care-ți taie respirația și care te fac să te gândești că locuitorii din inima țării au făcut ceva cu totul extraordinar dacă au fost răsplătiți cu asemenea frumuseți, ajungem la orașul nostru drag – Brașov. Aici, la poalele muntelui care apără urbea asemeni unei fortificații mărețe și trainice, învăluit într-o ceață misterioasă, care dezvăluie treptat, după ce-i câștigi încrederea frumusețea autentică a orașului, vei descoperi adevărata chemare a naturii. Plămânii vor înflori în piept de la aerul proaspăt și curat, ochii se vor lumina de la minunăția din jur, iar sufletul va simți că tocmai a făcut cunoștință cu iubirea sa eternă.

Ghid de supraviețuire în Brașov

Coborând la realități mai cotidiene e important să știm că  atunci când venim la Brașov trebuie să ținem cont de faptul că mergem la munte. Adică aici vremea este schimbătoare, deosebită față de alte zone ale țării și mereu mai răcoroasă. De asemenea, tentația muntelui este puternică și e un păcat de neiertat să nu descoperi tainele împrejurimilor muntoase ale Brașovului însă mereu trebuie să fii pregătit pentru această escapadă. O pereche de bocanci este binevenită în traista călătorului.

Ghid de supraviețuire în Brașov

Ghid de supraviețuire în Brașov

La o promenadă cu urșii

Plimbarea prin oraș se poate solda cu o întâlnire cât se poate de neașteptată și exotică pentru un neinițiat în promenada urșilor brașoveni! Animăluțele coboară în oraș în căutarea hranei și sunt apariții obișnuite pentru orice brașovean get beget. Pentru un turist însă, un urs poate fi o experiență de neuitat. Pufoșii bruni sunt simpatici și cumpătați atunci când sunt mulțumiți. Atunci când se simt amenințați, provocați sau flămânzi sunt irascibili și pot fi foarte neprietenoși.

Brașovenii vorbesc foarte corect limba română

Ardeleanul, munteanul, moldoveanul, bănățeanul vor simți cu siguranță acuratețea limbii vorbită de brașoveni. Aici e locul unde graiurile nu s-au amestecat, ci au coexistat și și-au păstrat frumusețea, melodicitatea și dulceața. Limba română vorbită la Brașov, de către brașoveni, e proverbială – adică lipsită de accentele regionale, e pură, și deși este greu de crezut, locutorii celorlalte regiuni ale țări admiră acest lucru.

 

Veronica Onea, redactor GhidLocal.com 
Imagini: i_am_sorelbeautiful_smile_forever, vladirav,  leo.mil.