Cum uşurezi procesul de inventariere în companii şi instituţii publice cu Optimall SMIS

de |

Cum uşurezi procesul de inventariere în companii şi instituţii publice cu Optimall SMIS

Managementul patrimoniului şi inventarul pentru companii şi pentru sectorul public, reprezintă un proces foarte important în schema de activitate a acestora, indiferent de domeniul în care activează şi de serviciile prestate. Inventarierea patrimoniului are rolul de a deține o evidență clară a tuturor activelor entităţii, aici fiind incluse mijloacele fixe şi obiectele de inventar specifice. Procesul de gestiune este unul foarte elaborat şi trebuie bine structurat, implicând multe resurse de lucru, timp şi costuri. Având în vedere importanţa inventarierii patrimoniului în dinamica activităţii oricărei instituţii publice, Optimall SMIS vine cu soluţii rapide şi concrete de digitalizare.

Cum funcţionează Optimall SMIS

Fie că  deţineţi o companie sau doriţi să gestionaţi rapid patrimoniul unei instituţii publice,  Optimall SMIS este soluţia care vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră, atunci când vreţi să faceţi o inventariere rapidă, corectă şi eficientă.  Soluție este formată dintr-o aplicație de Back Office și o aplicație mobilă.

Aplicaţia Back Office instalată pe serverul companiei sau instituţiei, poate fi accesată de pe orice device conectat la server-ul din reţea, permiţându-se astfel managementul userilor Optimall SMIS. Aplicaţia se integrează cu ERP-ul companiei, baza de date care ar trebui accesată pentru a demara procesul de inventariere. Aplicaţia mobilă se instalează pe un smartphone. Aplicația SMIS poate funcţiona şi independent de un ERP.

Ce beneficii asigură digitalizarea Optimall SMIS

Inventarierea patrimoniului prin folosirea acestui soft are rolul de a facilita efectuarea unei evaluări rapide şi exacte a tuturor mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar cuprinse în activele unei organizații.

Procesul de inventariere se realizează într-un timp foarte scurt, limitează semnificativ erorile de orice tip, diminuează costurile alocate în metoda tradiţională de inventar şi asigură suport pentru luarea celor mai bune decizii în ceea ce priveşte achiziționarea de noi active sau modul în care sunt gestionate cele deja existente. Acest tip de sistem ajustează automat toate stocurile activelor.

Cui se adresează digitalizarea în afaceri

Există o multitudine de variante de soft ideale pentru orice tip de organizație. Acestea pot fi destinate automatizării vânzărilor, Optimall SFA vizând preluarea comenzilor, încasărilor şi tipărirea facturilor în timp real, managementului depozitelor prin aplicarea Optimall WMS, automatizării proceselor de intrare şi ieşire a activelor, inventariere și management de patrimoniu posibile prin varianta de soft Optimall SMIS, optimizării rutelor de livrare în cadrul companiilor de distribuţie şi transport folosind Optimall Logistic, precum şi sincronizării comenzilor, preţurilor şi stocurilor dintre un magazin online şi sistemul de gestiune, prin intermediul Optimall ConnectoR.

Hai să digitalizăm împreună afacerea ta!