Ce funcționalități dintr-un program HR te ajută să scapi de sarcinile repetitive?

de |

Ce funcționalități dintr-un program HR te ajută să scapi de sarcinile repetitive?

Operațiunile administrative din companii ocupă o mare parte din timpul specialiștilor, iar un program HR reprezintă soluția pentru a le eficientiza. Împreună cu un program de salarizare, numeroase sarcini repetitive pot fi automizate și simplificate, astfel încât specialiștii HR să nu se simtă copleșiți de volumul de muncă.

În procesele tradiționale de management de personal, sunt necesare o mulțime de documente, pentru activități cum ar fi: evidența pontajului, elaborarea unor rapoarte, evaluarea performanței, cereri din partea angajaților, calculul de salarii, împărțitea fluturașilor de salariu sau altele. Toate acestea pot fi simplificate prin implementarea unui program HR și a unui program de salarizare, soluții digitale ce au rolul de face viața mai ușoară celor din departamentul de resurse umane, dar și tuturor angajaților dintr-o companie.

Dacă specialiștii tăi au parte instrumente tehnologice care să îi ajute să fie mai eficienți și mai productivi, își pot îndrepta mai multă atenție înspre alte aspecte relevante pentru dezvoltarea business-ului. Atât o aplicație pentru administrarea personalului, cât și un program de salarizare sunt un sprijin important pentru profesioniștii în resurse umane și payroll.

Cum poți utiliza un program HR pentru a scăpa de sarcinile repetitive?

Transformarea digitală a sarcinilor administrative presupune mutarea unor procese către sisteme tehnologice, care oferă opțiuni multiple de gestionare a acestora. În continuarea, vom prezenta câteva funcționalități dintr-un program HR care te ajută să scapi de sarcinile repetitive.

  • Modul de recrutare și selecție a candidaților

Procesul clasic de identificare a candidaților poate fi înlocuit prin utilizarea unui software de recrutare, parte componentă dintr-un program HR. Acesta permite gestionarea tuturor etapelor procesului de recrutare în format digital, de la colectarea CV-urilor, până la trimiterea ofertei către un aplicant. Poți importa direct în soft CV-urile relevante pentru tine din platformele de recrutare, de unde mai apoi poți face selecția candidaților pe care dorești să-i chemi la interviu. După angajarea lor, cu un program de salarizare realizezi cu ușurință și în siguranță calculul de salarii al acestora.

  • Modul digital de onboarding

În contextul pandemiei, foarte mulți noi angajați au fost de foarte puține ori la sediul companiei pentru care lucrează, sau chiar deloc. Trendul tot mai accentuat al muncii hibrid și de la distanță va face ca acest lucru să continue, fiind o provocare în ceea ce privește procedura de onboarding a noilor membri din organizație. Astfel, pe lânga nevoia de a simplifica operațiunile din jurul acestui proces, pentru a elimina sarcinile repetitive, a apărut în ultimii ani necesitatea de a realiza onboardingul digital din pricina distanței fizice dintre noul angajat și companie. Realizarea procedurii printr-un program HR oferă următoarele avantaje: sesiuni de inducție cu module de învățare electronică, sondaje, teste, filme sau documente, disponibile în format online. În plus, în cadrul platformei se poate acorda feedback de către superiori după fiecare etapă de inducție. Este ușor de utilizat și îți economisește timp, iar angajații vor asimila mai rapid valorile companiei și cultura organizațională din care fac parte.

  • Funcționalitate pentru gestionarea pontajului

Unele companii folosesc în continuare tabele de prezență care trebuie completate manual de către angajați și specialiști HR. Pentru a scăpa de aceste sarcini repetitive, dar și pentru a economisi materiale consumabile, un modul pentru gestionarea pontajului dintr-un program HR îți vine în ajutor. Printr-un modul de pontaj, ții evidența programului angajaților, având la dispoziție opțiuni multiple de a colecta datele lor de prezență. Mai mult, utilizezi informațiile despre prezența oamenilor la locul de muncă pentru operațiunile de payroll efectuate dintr-un program de salarizare.

Optimizează operațiunile de HR cu soluții intuitive

Pe lângă digitalizare, trecerea la operațiuni administrative centrate pe tehnologie implică și o schimbare în cultura și mentalitatea unei organizații. Este o procedură care necesită timp, atenție și concentrare din partea tuturor părților, de la angajați la specialiști HR și management. Pentru a scăpa de sarcinile repetitive, și pentru ca eficiența să caracterizeze operațiunile administrative și de payroll din compania ta, alege softurile celor de la UCMS by AROBS. Cu o experiență de peste 25 de ani pe piața soluțiilor software din România, compania îți poate oferi un program HR și un program de salarizare, fiecare având în componență câte 19 funcționalități distincte. Pentru a afla mai multe, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.