Comerțul online s-a dezvoltat în două luni cât într-un an. Ce urmează?

de |

Comerțul online s-a dezvoltat în două luni cât într-un an. Ce urmează?

Îmbinarea tehnologiei cu afacerile nu mai este de mult o noutate. Agenții de vânzări află ce clienți trebuie să viziteze zilnic direct dintr-o aplicație mobilă de tip SFA, iar producătorii și distribuitorii care dețin magazine online gestionează comenzile cu ajutorul serviciilor de integrare ERP. Datorită tehnologiei, putem economisi timp, resurse financiare și evităm erorile de procesare a datelor.

Importanța digitalizării s-a accentuat odată cu restricțiile de circulație și normele de distanțare impuse în timpul pandemiei. Activitatea din companii s-a desfășurat în continuare datorită instrumentelor digitale de comunicare, iar volumul de vânzări s-a menținut și, în unele cazuri chiar a crescut, datorită tranziției magazinelor către mediul online.

Datorită flexibilității pe care o oferă tehnologia, în 2020 cifra de afaceri pentru companiile producătoare și distribuitoare de produse nealimentare a fost în creștere în România. Conform Statista, cifra de afaceri a crescut cu 5.9%, ceea ce a plasat România pe locul al 4-lea în Europa într-o perioadă dificilă. Creșterea este de apreciat, date fiind incertitudinile de pe piață care frânau evoluția în business în alte industrii, cel mai ilustrativ exemplu fiind HoReCa.

Aceeași perioadă a fost prielnică și pentru evoluția comerțului online – conform EuroCommerce, în timpul pandemiei acesta a crescut în două luni cât în ultimii 10 ani. Deci, retailul a trecut printr-o schimbare digitală accelerată, ceea ce aduce mari avantaje de expunere a companiilor în canale multiple de vânzare și comunicare.

Se pare că acesta va fi și viitorul companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul retail: omnichannel. Mai exact, producătorii și distribuitorii vor fi prezenți peste tot – atât în magazine fizice, cât și online. Inclusiv cei care au un model de afacere B2B pot folosi e-commerce-ul în favoarea lor, deoarece partenerii acestora pot oricând să verifice catalogul de produse și pot plasa comenzi spontan, chiar în lipsa unui agent de vânzări.

Ritmul în care evoluează digitalizarea afacerilor indică faptul că business-urile trebuie țină pasul cu digitalizarea, pentru a oferi în continuare servicii de calitate și pentru ca profitabilitatea să fie în creștere. Instrumente precum cele din suita Optimall by AROBS, specialiști cu experiență de mai bine de 19 ani în soluții de mobilitate în afaceri, te vor ajuta să gestionezi datele eficient și să mărești productivitatea echipei de vânzări. Rezultatele vor fi pe măsură, așa că nu mai sta pe gânduri! Cere o ofertă personalizată!

E-mail: [email protected]
Nr. tel.: 0748 158 881


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.