Cetăți din împrejurimile Brașovului care merită vizitate

de |

Cetăți din împrejurimile Brașovului care merită vizitate

Aerul medieval se regăsește în fiecare colțișor din centrul Brașovului și al localităților de pe lângă orașul de la poalele Tâmpei. Cetățile și clădirile istorice și-au lăsat amprenta în timp asupra locului în care sunt amplasate, prin aerul istoric pe care îl emană.

În același timp acestea reprezintă dovezile care atestă luptele și sacrificiile făcute de-a lungul timpului de către strămoșii noștri, pentru ca noi să trăim astăzi, liberi. În continuare, vei afla unde te poți delecta în județul Brașov, cu puțină nostalgie, liniște și apreciere față de trecut.

Așadar, să începem chiar cu orașul plin de fortărețe, cetăți, cetățui și alte clădiri care ne întorc în timp.

Cetățuia de pe Straja

Te-ai întrebat vreodată, în timp ce coborai pe strada Mureșenilor, spre Livada Poștei, ce clădire este acolo, pe dealul din față? Îți spunem noi: cetățuia de pe Straja. Iată cum poți ajunge la ea.

Situată pe dealul Straja, acestă cetate este un simbol al orașului Brașov. Poți ajunge la ea și pe jos și cu mașina. Dacă alegi să te plimbi până la zidurile impunătoare ale acesteia este necesar să cauți indicatorul pe care scrie ”Cetățuie”, situat la marginea Parcului Central. Vei urca niște scări care se pierd printre copaci și vei ajunge pe strada Mihai Eminescu.

De aici, continui drumul până la Cetățuia de pe Straja. În câteva minute vei păși pe aleea pavată iar pe măsură ce te apropii de poarta ce o adăpostește te poți bucura de panorama superbă pe care o ai asupra orașului.


Foto: Cosmin Moldovan

Cetatea Făgărașului

Acum considerată muzeu, cetatea cu o istorie de peste 600 de ani din centrul Făgărașului este o atracție turistică preferată de turiștii care își organizează vacanțele în centrul țării. Investițiile și promovarea au ajutat cetatea de la Făgăraș să iasă din anonimat și astăzi este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, conform jurnaliștilor internaționali care au scris despre ea.

Așadar, dacă nu ai ajuns încă la Făgăraș să vezi cetatea, nu mai aștepta! Ai de colindat 5 niveluri pe care sunt dispuse 66 de camere, fiecare cu câte o poveste. În plus, dacă mergi în zilele de weekend ai posibilitatea de a te întoarce în timp, datorită celor zece străjeri de la Cetate, care aduc atmosfera din trecut, în prezent.


Foto: Munții Carpați

Biserica Cetate Viscri

Micul sat Viscri este asociat cu vizitele anuale ale prințului Charles în țara noastră. Dacă până și Majestatea sa vine într-un sătuc de la noi înseamnă că acel loc chiar este deosebit, nu-i așa?

Biserica fortificată sau Cetatea Viscri este atracția satului. Poți admira în cadrul unei vizite aici una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania care îți oferă un sentiment plăcut și liniștitor încă din primii pași pe care îi faci printre zidurile acesteia. La Viscri se ajunge pe drumul către Sighișoara.


Foto: Bogdan Teodorescu

Cetatea Prejmer

Cel mai vechi monument din Brașov care adăpostește Biserica Fortificată din localitate este Cetatea Prejmer, construcție înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Ne mândrim cu locul unic din România notat cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin.

Acest lucru face din Cetatea Prejmer un obiectiv de vizitat obligatoriu, aflat pe listele turiștilor străini îndeosebi. Cetatea este dispusă în formă de cerc și vei rămâne surprins de modul în care sunt dispuse cămăruțele și locuințele acelor vremuri, 275 la număr.

Noi te sfătuim să nu mai stai pe gânduri și să incluzi cel puțin una dintre aceste cetăți în planurile tale de weekend. Ție care dintre aceste Cetăți ți-a plăcut cel mai mult? Lasă-ne răspunsul în zona de comentarii.


Foto: Alexandra Vasile

Articol scris de Alexandra Budu