10 motive să locuiești la Brașov
Pe parcursul vieții, majoritatea dintre noi vom călători în diverse locuri, vom vizita destinații exotice și vom lua contact cu mulți oameni interesanți. Însă, la un moment dat va fi nevoie să ne stabilim pe termen lung undeva, iar alegerea orașului potrivit pentru viitoarea locuință nu este o muncă ușoară. Noi ți-am pregătit o listă de motive pentru care să-ți muți noua casă în Brașov.
De ce să îți iei o casă în Brașov?
1. Aerul curat
Nivelul de poluare este o problemă care trebuie luată în calcul atunci când vrei să te muți pe termen lung într-un oraș nou, pentru a nu-ți neglija sănătatea ta și a celor dragi. Apropierea de munte și de pădure face ca aerul din orașul Brașov să fie printre cele mai curate din România, cu precădere în zone ca Răcădău sau cartierul Noua.
2. Spații verzi și locuri de recreere
Brașovul nu duce lipsă de spații verzi și de locuri de recreere pentru copii și adulți deopotrivă.
De exemplu, zona de agrement de Sub Tâmpa, Parcul Trandafirilor din Răcădău sau Parcul Tractorul sunt destinații perfecte atât pentru tinerii care vor să se relaxeze practicând un sport (role, ciclism) cât și pentru tinerele familii care vor să le ofere celor mici un spațiu de joacă adecvat.
3. Apropierea de pădure
Apropierea de pădure este un alt avantaj al orașului Brașov față de alte destinații și unul care merită luat în calcul, dat fiind faptul că accesul spre zone de pădure se realizează relativ ușor, putând fi utilizat transportul în comun pentru a ajunge în locuri ca Poiana Brașov sau Pietrele Lui Solomon.
Ai posibilitatea de a face promenadă în natură, a admira peisaje memorabile, a te relaxa și chiar practica sporturi montane ca mountain biking, orașul dispunând de numeroase trasee și drumuri forestiere.
4. Potențial economic și turistic
Brașovul este un oraș de viitor cu investiții în creștere, atât în ceea ce privește economia, cât și turismul. Conform mytex.ro, investițiile pe anul 2017 în Brașov vizează printre altele învățământul, turismul, cultura și dezvoltarea orașului.
De asemenea, foarte multe companii mari recrutează periodic în Brașov – domenii ca IT, auto, finanțe-bănci și inginerie sunt printre cele mai căutate în ceea ce privește forța de muncă.
5. Creșterea pieței imobiliarelor
Piața imobiliarelor în Brașov este în continuă creștere, ceea ce transformă orașul de la Poalele Tâmpei într-o alternativă potrivită pentru cei care caută locul potrivit pentru viitoarea locuință.
În oraș sunt prezenți numeroși dezvoltatori imobiliari mari care construiesc blocuri și apartamente noi periodic, în zone rezidențiale – astfel, ai o gamă variată de oferte din care să alegi.
6. Evenimente culturale
În alegerea orașului în care vrei să locuiești, nu trebuie neglijate nici activitățile de petrecere ale timpului liber.
Din fericire, Brașovul nu se lasă mai prejos nici la acest capitol – în oraș se organizează frecvent festivaluri, concerte, spectacole de teatru și de operă, unele dintre acestea chiar în aer liber, Piața Sfatului fiind o destinație preferata atât de turiști, cât și de localnici.
7. Nivelul și condițiile de trai
Raportul dintre costurile și beneficiile pe care le oferă un oraș este important de analizat înainte de a lua dezicia de a te muta definitiv sau pe termen lung.
Conform unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și agenția D&D Research, Brașovul ocupă primul loc în ceea ce privește nivelul de trai, având cel mai avantajos cost al vieții. Un alt studiu plasează Brașovul în top 5 al celor mai avantajoase centre urbane.
8. Curățenia
Importanța curățeniei în oraș nu trebuie neglijată, mai ales dacă te muți alături de familie sau copii mici.
Conform unui studiu realizat de Storia.ro, primele trei cele mai curate cartiere din România sunt din Brașov, iar orașul de la Poalele Tâmpei este cotat ca fiind unul dintre cele mai curate, alături de Sfântu Gheorghe și Oradea.
9. Construirea aeroportului
La Ghimbav, lângă Brașov, se va construi un aeroport, fapt care va favoriza transportul, investițiile și potențialul turistic al orașului.
Construirea aeroportului se află în topul priorităților pe anul 2017 ale Consiliului Județean iar acest potențial în plină creștere al Brașovului îl face un oraș demn de considerat pe termen lung.
10. Atracții turistice
Atât în județul Brașov, cât și în împrejurimi există o serie de atracții turistice recunoscute la nivel național – Castelul Bran, castelul Peleș, Biserica Neagră, Poiana Brașov. De aceea, în orașul de la Poalele Tâmpei găsești mereu ceva de vizitat în funcție de buget și preferințe.
Orașul Brașov este destinația perfectă pentru a te stabili pe termen lung – te invităm să-i descoperi și tu frumusețile ascunse.
Dacă ești localnic, spune-ne ce-ți place ție la Brașov printr-un comentariu mai jos.
Dacă plănuiești să îți iei o casă în Brașov pentru tine și familia ta, împărtășește cu noi ce te-a atras la acest oraș.
Articol scris de Cristina Tudose
Imagini: wikipedia.org, mapio.net, discoverpoiana.ro, bizbrasov.ro, storia.ro, capital.ro, directbooking.ro, danielleonardtoteanu.