Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua

de |

Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua 

Îți place să petreci timp în natură? Te-ar relaxa o plimbare prin pădure sau în jurul unui lac? Ei bine, dacă vrei să ne vizitezi orașul sau să locuiești aici în viitorul apropiat, cartierul Noua Brașov este zona perfectă pentru tine.

Cât despre noi, echipa de redacție Ghid Local Brașov, nici nu puteam alege o perioadă mai bună pentru o plimbare în Noua decât o zi călduroasă de toamnă. Cu soarele voios și puternic pe urmele noastre, am căutat un loc de refugiu aproape de natură, unde ne putem documenta pentru următorul nostru material.
Iată-ne, așadar, ajunși în cartierul Noua, o zonă superbă pentru relaxare, petrecerea timpului liber și o plimbare departe (și totuși aproape) de centrul orașului Brașov.

Situat la doar 5 km distanță și conectat prin mijloacele de transport în comun de oraș, cartierul Noua este o destinație de relaxare populară, aflată la îndemâna oricărui brașovean.

De ce spunem asta? Iată ce am descoperit în plimbarea noastră de o zi prin cartierul Noua Brașov.

Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua 

O plimbare în cartierul Noua Brașov

Iubim natura și ne plac plimbările. De aceea, aici în Noua ne-am simțit în largul nostru. Atracția principală este parcul amplasat în jurul unui lac numit Lacul de Agrement Noua. Acesta are în mijlocul său o insulă artificială, ideală pentru o plimbare romantică, la care se poate ajunge pe o punte de lemn… sau cu barca.

Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua

Putem spune despre această minunată zonă a Brașovului că este cartierul lacurilor, acesta găzduind cinci lacuri distincte, formate de-a lungul timpului datorită solului mlăștinos și pânzei freatice de mică adâncime. În plus, localnicii susțin că în pădurile din apropiere se găsesc izvoare de unde se aprovizionează cu apă curată de munte.
Lacul principal este o zonă ideală de plimbare, fie cu barca, fie pe jos, în orice duminică, alături de familie. Aici predomină spațiile verzi, spațiile de joacă pentru copii și pădurea care se află în imediata apropiere a acestora. Puțin mai în spatele lacului se află o zonă superbă de grătare, amenajată special, despre care am vorbit în articolul cu locurile de grătar din Brașov.

Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua 

De la lac, la doar câteva minute de mers pe jos, putem ajunge la una dintre cele mai frumoase atracții turistice din Brașov: Grădina Zoologică. Renovat recent și îmbogățit cu specii noi de animale, situat într-o zonă înconjurată de pădure, Parcul Zoologic Noua ne-a fost gazdă primitoare timp de aproximativ 2 ore.

Grădina Zoologică găzduiește două din cele cinci lacuri ale cartierului Noua.

Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua 

Chiar și pe timp de iarnă, te poți distra la Zoo Brașov : )

Brasovul la pas: o plimbare prin cartierul Noua 

Ce mai poți face în cartierul Noua?

Vara este anotimpul prielnic să vizitezi Noua, să savurezi un grătar în natură. Parcul de aventură situat chiar lângă lac te așteaptă să te bucuri de o aventură în natură așa cum nu ai mai avut.

Dacă ești pasionat de sporturi, există o bază sportivă în Noua, unde poți profita de o partidă de tenis, rugby sau fotbal pe un teren amenajat special pentru copii sau adulți.

În plus, dacă te simți activ, din Noua poți pleca în drumeție pe unul din traseele montane care asigură legătura cu Timișul de Jos, Poiana Brașov și Dealul Tâmpa.

Ce îți poți dori mai mult?

Cu un picior în oraș și altul în natură

Dacă vrei să te trezești în fiecare dimineață cu un peisaj de vis în fața ochilor, să faci jogging în jurul lacului și să ai la îndemână muntele și orașul la distanțe egale, cartierul Noua din Brașov este locul ideal pentru tine.

Ai fost vreodată în Noua? Dacă da, spune-ne impresiile tale printr-un comentariu : )

 

Articol scris de Cătălin Ionașcu
Imagini: wikimedia.org, viajoa.ro, pixabay.com.