Brașovul văzut prin ochii unui turist străin

de |

Brașovul văzut prin ochii unui turist străin

Atunci când cutreieri străzile din centrul Brașovului, rămâi surprins de cele mai multe ori de numărul de turiști străini pe care îi vezi. Fotogenicul nostru oraș nu scapă nepozat din toate unghiurile de către străinii cărora aparatele foto le atârnă de gât, fiind dați de gol de zâmbetele lor pline de uimire.

foto: João Magalhães

Ce poate fi mai frumos decât să vezi cum locul care pentru tine este „acasă”, pentru turiștii străini să reprezinte destinația câștigătoare de vacanță? Până la urmă, ei au toate motivele să aleagă inima Transilvaniei ca loc ideal pentru a-și petrece măcar câteva zile din concediul lor. În acest sens, haide să vedem ce le place atât de mult turiștilor străini să viziteze în Brașov și în împrejurimi.

Brașovul văzut prin ochii unui turist străin
Foto: Athbi
Locurile din Brașov preferate de turiștii străini

De-a lungul anilor, orașul Brașov se află în topul celor mai vizitate locuri din România. Acest lucru este datorat numeroaselor și mai ales unicelor monumente istorice și artistice. Un astfel de loc este reprezentat de Biserica Neagră, de care turiștii străini nu se mai satură.

Fiind situată în centrul orașului, ea scoate în evidență și locul de întâlnire al brașovenilor, Piața Sfatului. În zilele călduroase, nu ai unde să pui piciorul în marea de naționalități care se află acolo pentru a simți pulsul orașului. Savurând o înghețată ori o cafea lângă fântâna arteziană sau pe o bancă, turiștii cu hărțile în mână sau acompaniați de un ghid își fac planul pentru restul zilei.

Mulți dintre ei vizitează muzeele pentru a cunoaște istoria locului, unii se încumetă să ia orașul la pas, alții țintesc mai departe. Niciun turist străin nu pleacă din Brașov fără să fi făcut poze la oraș de la înălțime. Și unde ai parte de o panoramă completă dacă nu de pe Tâmpa? Fie cu telecabina, fie urmând serpentinele ce duc în vârful muntelui Tâmpa, turiștii ajung „acolo unde scrie Brașov, ca la Hollywood”, cum le place lor să compare.

Turnul Alb și Turnul Negru 

Și dacă tot am menționat de privirile de sus asupra orașului, un alt punct de interes al turiștilor străini care vizitează Brașovul este reprezentat de cele două Turnuri, cel Alb și cel Negru, situate pe Aleea de după Ziduri. Cei care ajung aici rămân impresionați de arhitectura zidurilor ce odată erau puncte de observație ale Cetății Brașovului.

Ceea ce aduce un număr impresionant de turiști în fiecare an este locul consacrat pentru care România este asociată cu Transilvania: castelul Bran sau Castelul lui Dracula. În drum spre castelul plin ochi de turiști în fiecare an, mulți dintre ei ajung și la Cetatea Râșnov.

Brașovul, ca destinație pentru turiștii străini este o alegere perfectă. Fiind o regiune înconjurată de munți, activitățile în aer liber și drumețiile montane completează perfect pachetele de vacanță ale vizitatorilor.

Vedem turiști fericiți în Brașov și știm că cei mai mulți dintre ei nu vin o singură dată în orașul plin de posibilități, situat în centrul țării.

Dacă ai avut ocazia să stai de vorbă cu un turist străin și te-a impresionat prin bucuria cu care acesta vede orașul, te invităm să ne povestești cu ce impresie a rămas entuziastul vizitator.

Articol scris de Alexandra Budu
Brașovul văzut prin ochii unui turist străin
Foto: Alex Herzog