Orașul nostru iese, de obicei, din tipare. Însă, uneori se încadrează în ele, având astfel Brașovul în Cartea Recordurilor.. Acelea sunt tiparele internaţionale care fac parte din Cartea Recordurilor, acolo unde oraşul nostru şi-a făcut loc. Să vedem şi cum a reuşit.
Foto Sus: Adventurous Miriam
Cel mai mare lanţ de oameni care citesc
Ar fi trebuit să fi fost plecat din ţară, în luna aprilie a anului trecut, ca să nu fi auzit de cel mai mare lanţ de oameni care au citit simultan.
Deşi vremea a încurajat mai degrabă terasele decât cititul, pe durata zilei s-au strâns 3.320 de oameni care au citit câte o propoziţie din romanul „Desculţ” de Zaharia Stancu şi, împreună, toată cartea. Recordul de dinainte fusese deţinut de India cu 3.071 persoane şi, practic, era nevoie doar de un om în plus pentru ca acesta să fie doborât. Însă, brașovenii au avut 249 de oameni în plus, pentru a fi siguri că recordul nu va fi doborât de altă țară prea curând.
Despre acest eveniment am mai scris şi aici.
Sursă foto: Răcnetul Carpaților
Cea mai de succes tânără alpinistă din lume
Alpinista Crina „Coco” Popescu a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a doborât toate recordurile deja existente de vârstă – 19 ani, la acea vreme. Mai exact, Crina Popescu a încheiat o expediţie pe 7 vârfuri vulcanice de pe 7 continente.
Aceasta este cea de-a doua omologare a alpinistei după ce ascensiunea pe cel mai înalt vulcan din Antarctica, Mount Sidley (4.285 m înălţime). Primul record l-a primit la 16 ani. Apoi, şi-a căpătat şi porecla de „căprioara din Carpaţi”.
Sursă foto: Wikipedia
Cea mai rapidă cursă de maraton
Maratonistul braşovean Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor după ce a participat la şapte maratoane de pe şapte continente şi a încheiat cea mai rapidă cursă. Mai exact, el a parcurs 14 curse în 530 de zile.Recordul anterior fusese de 730 zile.
Maratonistul a alergat la Polul Nord, în Australia, la Antarctica Ice Maraton, Everest Marathon, Eurasia Marathon, Maratonul Sahara şi curse din Brazilia şi Noua Zeelandă. Andrei Roşu susţine că era sedentar şi avea multe fobii cu trei ani înainte să se apuce de alergat.
Sursă foto: Adrenallina
Braşovul a intrat în Cartea Recordului şi are şanse mari să rămână acolo pentru omologările de mai sus. Poate că, pe viitor, vor apărea omologări noi care ne vor aduce şi mai multe titluri în enciclopedia internaţională a evenimentelor, locurilor şi acţiunilor care ies din tipare. Până atunci, Braşovul îşi duce în continuare viața de la poalele Tâmpei.