Brașovul a susținut cel mai mare lanț de oameni care citesc

de |

Brașovul a susținut cel mai mare lanț de oameni care citesc

În data de 22 aprilie 2018, în centrul Brașovului a avut loc evenimentul la care au participat peste 3300 de persoane din toata țara. Acesta a fost organizat cu scopul de a intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare lanț de oameni care citesc. În momentul actual, recordul aparține Indiei.

? Ana Pulpea

Pe lângă acest scop cu adevărat motivant pentru toți participanții, organizatorii acestui eveniment au reușit să unească și să convingă mii de oameni să facă parte dintr-un proiect fără precedent în România. Faptul că iei parte la o mișcare susținută de atâția oameni îți crește sentimentul de apartenență și te face să te simți valoros, atât pentru propria persoană cât și pentru comunitatea din care faci parte.

Dacă te întrebi cum s-a creat un lanț de 3320 de cititori, în continuare vei afla cum s-a format și cum s-a citit.

brasovmetropolitan.ro

Desfășurarea evenimentului

Totul a început în jur de ora 12:00. Șirul de oameni a prins formă la Modarom și s-a întins pe strada Republicii, până în Piața Sfatului. La înscriere, fiecare participant a primit o brățară și o foaie cu un număr urmat de o propoziție pe care urma să o citească în fața camerei de filmat amplasate la umbra Ceasului din Casa Sfatului.

Numerele de pe bilete si propozițiile trebuiau spuse în ordinea primită deoarece cuvintele rostite pe rând de fiecare participant alcătuiau romanul „Desculț”, de Zaharia Stancu.

Lanțul de oameni care citesc nu a fost întrerupt toată ziua și s-a încheiat seara, la ultimul participant cu numărul 3320. Partea frumoasă a alcătuirii acestuia a fost faptul că nu a avut vârstă și s-a putut vedea schimbul de impresii, suport și susținere de la cei mici la cei mari și invers.

racnetulcarpatilor.com

În cadrul evenimentului au avut loc și un târg de carte caritabil, donații de cărți sau schimburi de cărți între participanți. Aceste inițiative au încurajat comunicarea dintre cei care s-au alăturat lanțului de oameni și au facilitat împărtășirea de gusturi sau recomandări de cărți între părtașii acestei acțiuni.

Toate acestea au alcătuit o energie pozitivă care a acaparat tot centrul orașului. Încurajare, mobilizare, echipă și conștientizare – acestea sunt câteva dintre realizările acestui eveniment.

Cărțile, obiectele ale căror pagini după ce sunt parcurse îți oferă bucurie, cunoaștere și sporesc dorința de a afla mai mult și mai mult, au unit oamenii și au reușit să îi țină laolaltă încă din cele mai vechi timpuri.

Acum, așteptăm cu mare emoție validarea efortului organizatorilor și participanților de a intra în Cartea Recordurilor. Vă ținem la curent cum află răspunsul!

Dacă ai luat parte și tu la acest eveniment, așteptăm părerile tale referitoare la acesta în zona de comentarii.

brasovmetropolitan.ro

Autor: Alexandra Budu