Bilet de călătorie spre Brașov – Prima întâlnire cu orașul-cetate

de |

Bilet de călătorie spre Brașov – Prima întâlnire cu orașul-cetate

Situat în inima Transilvaniei, orașul Brașov este una dintre cele mai frumoase și importante atracții turistice din țară. Orașul aflat la poalele Tâmpei seamănă cu un muzeu în aer liber si este usor de explorat. Aici te poți bucura de farmecul timpurilor trecute, peisaje și tablouri de neuitat, localuri ospitaliere, străduțe pline de mister și clădiri cu o mare încărcătură istorică.

În fiecare anotimp, acesta îmbracă o nouă haină și îi așteaptă pe turiști să îl descopere la pas, cu mașina, pe vârf de munte sau prin împrejurimi, dar mai ales prin obiectivul aparatului foto. În prag de sărbătoare, Brașovul aduce la viață vechile tradiții prin spectacole, târguri și diverse alte evenimente pline de fast.

? Foto

Bilet de călătorie spre Brasov– Prima intalnire cu orașul-cetate

?docrox6

Brașovul în două zile – Principalele obiective turistice

Orașul se lasă cel mai bine descoperit atunci când te îndrepți spre Centrul Istoric, un loc garnisit cu străduțe înguste, clădiri vechi, turnuri, biserici, terase și bastioane.

Pietonala Republicii este cea care te conduce printre terasele cochete spre Piața Sfatului, considerată inima orașului, dar și locul cel mai încărcat de istorie medievală. De aici, te poți îndrepta către cartierul Schei , una dintre cele mai frumoase și autentice zone ale orașului, dar și locul în care se află cel mai important centru cultural românesc.

Situată paralel cu Republicii, Strada Mureșenilor este cea care face legătura dintre Parcul Central Nicolae Titulescu și Piața Sfatului. Această stradă se remarcă prin stilul clasic al clădirilor cu o arhitectură deosebită și te poartă în vremurile apuse ale orașului-cetate. Parcul Central este un colț de natură amenajat cu bănci, fântâni, mese de șah, flori și copaci falnici, ce te invită să te relaxezi și să te bucuri de aerul curat al Brașovului.

Pentru iubitorii de promenade, Aleea de sub Tâmpa este destinația perfectă pentru a descoperi frumusețea orașului. De aici, orașul se așterne ca un adevărat tablou, de care nu este ușor să te desparți. Însă, pentru a vedea orașul în toată splendoarea lui, trebuie să ajungi pe vârful muntelui Tâmpa. Fie că folosești Telecabina, fie că alegi un traseu prin pădure, priveliștea va merita tot efortul.

Dacă ai venit cu mașina și intenționezi să mergi în Poiana Brașov, nu uita să oprești la Belvedere, un punct al orașului de unde ai parte de cea mai frumoasă priveliște atât pe timpul nopții, cât și ziua.

Bilet de călătorie spre Brasov– Prima intalnire cu orașul-cetate

? ioanagrecu25

Restaurante, cafenele și ceainării

După atâtea plimbări și vizite, este timpul să te răsfeți cu specialități ardelenești și preparate brașovene autentice, ceaiuri calde și o cafea care să îți dea energie pentru o nouă zi în Brașov. Dacă vrei să-ți petreci seara în oras, opțiunile sunt numeroase. Fiecare local te întâmpină cu arome îmbietoare, muzică bună și un personal amabil, serviciile oferite fiind pe toate gusturile și buzunarele.

Bilet de călătorie spre Brasov– Prima intalnire cu orașul-cetate

? onedelcu

Poteci ascunse pentru iubitorii de munte

Dacă timpul îți permite, drumețiile pe diverse trasee montane și localități din apropiere nu trebuie să lipsească din planul tău de călătorie în Brașov. Vârful muntelui Tâmpa, Vârful Postavaru din Poiana Brașov, Masivul Piatra Mare sau rezervația naturală Piatra Craiului sunt doar câteva dintre destinațiile preferate ale munțomanilor aflați pentru prima dată în oraș. Dacă vrei să te aventurezi pe drumuri și poteci ascunse în desișul pădurilor, ar fi bine să nu uiți de echipament.

 Bilet de călătorie spre Brasov– Prima intalnire cu orașul-cetate

?readrelaxrecharge

 

Care este povestea primei tale întâlniri cu orașul Brașov? Așteptăm cu drag să ne împărtășești expriența ta!

Articol scris de Ioana Fundurac