Bijuteriile tech – accesoriile cu tehnologie incorporată pe care le vom purta în viitor

de |

Bijuteriile tech – accesoriile cu tehnologie incorporată pe care le vom purta în viitor

Tehnologia purtabilă a devenit o industrie înfloritoare. Fie că vorbim de fashion sau în ultimii ani, de bijuterii smart, software development-ul și Internet of Things stau la baza evoluției trendului care transformă clasicele bijuterii în accesorii adaptate unei ere digitalizate. Dincolo de simplificarea proceselor de producție ale bijuteriilor, tehnologia face ca noile accesorii inteligente să poată monitoriza aspecte ale sănătății tale sau performanța sportivă. Profiturile industriei bijuteriilor sunt în creștere în ultimii doi ani, în 2022 sunt estimate a ajunge la 292.90 miliarde de dolari, predicțiile arătând un trend ascendent de 3,87% anual, conform statista.com. În acest context, fuziunea dintre tehnologie și bijuteriile clasice nu reprezintă decât un pas firesc într-o lume tot mai tehnologizată.

Tehnologia a revoluționat producția de bijuterii

Deși industria producției de bijuterii s-a numărat mereu printre cele în care meșteșugul clasic manual a oferit un plus de valoare accesoriilor create, nu putem ignora plaja de oportunități oferită de tehnologie. Fie că vorbim de precizie și creativitate în design, procesul de customizare oferit clientului și livrabil, upgrade-ul pe care procesele digitalizate îl pot aduce unui business din acest domeniu este greu de depășit de metodele clasice. Tehnologii precum AR (Augumented reality) computer-design și printerele 3D au creat o revoluție când vine vorba de detaliile la care se poate lucra cu ajutorul lor. Experiența consumatorului care s-a transformat în pandemie într-una virtuală a oferit o nouă opțiune în ceea ce privește achizițiile de bijuterii.

Clasic versus Tech

Piața de accesorii tech purtabile este dominată în prezent de smartwatch-uri și device-uri fitness care, conform unor date statista.com, vor ajunge la 280 milioane de unități vândute până în 2024. Același raport arată că primul ceas smart care a dobândit vizibilitate și succes mondial este considerat a fi produs de Pulsar. Azi nu mai vorbim doar de smartwatch-uri care la bază au un design predominant sport, vorbim de colaborări cu brand-uri de lux și bijuterii care păstrează eleganța și designul clasic, dar incorporează elemente tech care le oferă valențe practice dincolo de rolul estetic. Piese precum Leaf Urban Tracker de Bellabeat, un colier cu care poți face selfies sau ceasul Apple în colaborare cu Hermes Withing Heel HR care îți monitorizează somnul, numără pașii și se poate controla printr-o aplicație specială. Cerceii Joule Earring Backings îți spun câte calorii ai ars, numărul de bătăi ale inimii, totul din spatele unui design discret sub forma unei închizători.

Inelul smart

Segmentul special dedicat inelelor momentan aduce concurență smartwatch-urilor pe piața device-urilor purtabile care monitorizează parametrii ce țin de sănătatea purtătorului sau performanțele-n fitness. În acest moment cele mai populare modele sunt Oura, un inel cu design minimalist conceput cu multiple funcționalități, Movano care este considerat concurența directă la puțin timp după lansare, urmate de Circular Ring care aduce un plus față de primele două, un asistent pe nume Kira care are menirea de a te ajuta să renunți la obiceiuri proaste legate de lifestyle.

Pentru a rămâne competitivi, producătorii de bijuterii și accesorii sau chiar marile case de modă se alătură trendului pieselor tech ce par să câștige tot mai mult teren în rândul generațiilor tinere care-și doresc să fie pe cât de fashion, pe atât de conectați. În spatele acestor piese adesea minimaliste ca dimensiuni și design stau tehnologii Embedded prin Internet of Things.

Dacă vrei să înțelegi mai mult despre software development pentru diverse industrii și cum aproape tot ce ne înconjoară, de la obiecte electrocasnice la bijuterii, implică tehnologii embedded, găsești mai multe informații pe site-ul AROBS, pe pagina specială dedicată.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.