De ce să alegi un sistem de coș de fum?

de |

Avantajele alegerii unui sistem de coș de fum

Acum câțiva zeci de ani în urmă, coșurile de fum se construiau exclusiv din zidărie și mortar. Evoluția vieții a atins și această arie a construcțiilor și a venit la pachet cu noi inovații pentru a ne face viețile mai ușoare și mai confortabile.

Dacă îți surâde ideea unui șemineu, află în cele ce urmează de ce un sistem de cos de fum pot reprezenta cea mai bună decizie pentru tine și pentru locuința ta.

Ce este un sistem de coș de fum?

Un coș de fum (sau hornul) este un sistem de evacuare a gazelor arse produse în urma procedeului de ardere. Este o componentă foarte importantă a unei sobe sau a unui șemineu.

Acesta este format din mai multe componente care au scopul de a asigura siguranța și buna funcționare a acestuia. Este format din mai mulți pereți din metal (sau plastic), tuburi de șamotă și izolație din vata bazaltica.

De ce un sistem de coș de fum?

Cu siguranță ești tentat să spui că un horn din zidărie este mai durabil în timp, ceea ce este adevărat. Însă, coșul clasic din cărămidă poate fi deteriorat de către umezeala creată de ploi, iar acest lucru va dăuna performanței acestuia cât și siguranței structurii. Costul reparației acestuia va fi semnificativ mai ridicat decât reparația unui sistem gata fabricat.

Faptul că aceste hornuri prefabricate conțin ca și material izolator vată bazaltică reprezintă un mare plus pentru siguranța ta și a familiei tale. Vata bazaltică este unul dintre cele mai bune materiale termoizolante. Această calitate este datorată proprietăților ei incombustibile care nu contribuie la dezvoltarea sau întreținerea unui eventual incendiu.

Un sistem de coș de fum este mult mai ușor de montat decât tradiționalul horn de cărămidă, iar asta te va ajuta să economisești o sumă considerabilă de bani. Este rezistent la temperaturi de până la 600 grade Celsius, ceea ce înseamnă pentru tine și mai multă siguranță.

Totodată, un alt avantaj atractiv al acestui tip de coș este faptul că suprafața lor interioară este netedă. Acest lucru le face mult mai ușor de curățat, iar riscul de apariție a depunerilor de funingine este mai scăzut.

Indiferent de ce sistem de evacuare ai alege, asigură-te că ai luat în calcul întâi cele menționate mai sus, pentru a te asigura că ai luat cea mai bună decizie.


Articol publicitar