7 locuri de unde poți vedea Brașovul panoramic
Brașovul este unul dintre acele orașe care te ademenește cu străzi și clădiri ce păstrează farmecul vechii cetăți medievale, natură cât vezi cu ochii, oameni prietenoși, dar și evenimente ce condimentează viața de la poalele Tâmpei.
Însă, dacă ai impresia că Centrul Vechi este tot ce are Brașovul mai frumos, îndreaptă-ți privirea spre culmi și imaginează-ți cum se vede orașul de la înălțime. Da, există mai multe locuri de unde poți admira orașul panoramic, pe care te invităm să le descoperi în continuare:
#Tâmpa
Oricine ajunge în Brașov trebuie să urce pe Masivul Tâmpa pentru a putea spune că a văzut Brașovul în toată splendoarea sa. Aici, la aproape 1000 de metri altitudine, este amenajată zona Belvedere, de unde se poate vedea și fotografia orașul. Tot aici vei întâlni și faimoasele litere ce formează numele orașului, luminate pe timp de noapte. Puteți ajunge pe Tâmpa cu telecabina sau pe jos, pe unul dintre traseele marcate.
# Belvedere
Una dintre cele mai populare zone de unde se poate admira Brașovul și Tâmpa este Belvedere, o zonă special amenajată pe drumul spre Poiana Brașov. Indiferent că este zi sau noapte, vară sau iarnă, priveliștea asupra orașului este fantastică. Brașovenii și turiștii vin aici mai ales noaptea, atunci când orașul este scăldat în lumină și liniște.
#Cetatea Brașov
Dacă ești în căutarea unui loc mai retras, de unde poți admira orașul în tihnă, Cetatea Brașovului este o destinație ușor de atins. Aleile ce împresoară vechile ziduri ale cetății te poartă într-o scurtă călătorie și îți oferă o superbă priveliște nu doar asupra Centrului Vechi, ci și a Centrului Civic. Tot de aici se zărește și zona industrială a orașului, care pare mai frumoasă de la distanță.
# Turnul Alb
Odată ajuns în Brașov, trebuie să te încumeți a urca până la Turnul Alb. De aici se vede în detaliu tot Centrul Vechi, dar mai ales edificii precum Biserica Neagră, Casa Sfatului, Bastioanele de sub Tâmpa și alte locuri de poveste. Pentru cei care vor să evite scările există și o rută alternativă – drumul ce duce către Poiana Brașov.
#Dealul Melcilor
Deși nu este o zonă des frecventată de brașoveni sau turiști, Dealul Melcilor este unul dintre locurile ce îți poate oferi o priveliște încântătoare asupra orașului. O mare parte din spațiu este ocupat de către bazinele de alimentare cu apă potabilă a orașului, iar restul dealului poate fi explorat la pas, pentru a te bucura de panorama oferită. De aici se văd mai multe zone, precum: Muntele Tâmpa, Cartierul Valea Cetății, Vârful Postăvarul, Maivul Piatra Mare, dar și centrul orașului, în funcție de zona în care te afli.
? ilovici
# Vârful Masivului Postăvarul
Când ajungi pe vârful Masivului Postăvarul ai impresia că ești deasupra lumii. De la cei 1799 m înălțime poți admira atât Brașovul, cât și stațiunea Poiana Brașov, Valea Prahovei, Munții Bucegi și Munții Ciucaș. După ce te saturi de frumusețea sălbatică a naturii, așează-te pe o piatră și bucură-te de aer curat, liniște și chiar soare, dacă vremea este frumoasă. Există mai multe variante pentru a ajunge în vârful muntelui. Astfel, fie urcați cu telecabina, fie porniți din Poiana Brașov sau Timișul de Jos, pe unul dintre traseele marcate.
#Masivul Piatra Mare
Vârful Piatra Mare este locul ideal pentru cei care iubesc drumețiile și doresc, totodată, să descopere Brașovul dintr-o altă perspectivă. Drumul până aici durează aproximativ trei ore și jumătate, însă priveliștea merită tot efortul. Pajiștea moale, aerul curat, liniștea și abruptul prăpăstiilor sunt un cadru excelent pentru a te delecta cu panorama orașului Brașov. Traseul este accesibil și iarna, atunci când vremea este favorabilă.
Care este locul tău preferat?
Foto sus: iuliann.iancu