Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

de |

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

Desemnat în anul 2011 „Capitala verde a României”, orașul Brașov este destinația ideală pentru iubitorii de natură și activități în aer liber. Datorită preocupării constante din ultimii ani pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, astăzi ne putem mândri cu parcuri, alei și grădini publice încântătoare. Acestea reprezintă o adevărată oază de relaxare pentru tineri, copii de toate vârstele, părinți și bunici, dar și pentru turiști.

Pentru că ne dorim să le facem cât mai cunoscute, vă prezentăm principalele parcuri din Brașov:

Parcul Nicolae Titulescu

Unul dintre cele mai vechi și impresionanate parcuri din orașul de la poalele Tâmpei este Parcul Nicolae Titulescu. Acesta este situat în zona istorică a Brașovului și mai poartă denumirea de Parcul Central, fiind situat în apropiere de Hotelul Aro Palace, Casa Armatei, Biserica Sfânta Treime și Primăria Brașov. Guvernat de specii rare de plante și arbori, parcul se transformă în fiecare anotimp, oferind peisaje spectaculoase. Acesta este prevăzut cu un loc de joacă pentru copii, mese pentru jucătorii de șah, dar și o fântână arteziană funcțională în sezonul cald.

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

?rotziana

Parcul Noua

Parcul din Cartierul Noua reprezintă cea mai frumoasă zonă de agrement și relaxare în aer liber din oraș. Spre deosebire de restul parcurilor, acesta are un lac înconjurat de o pistă ideală pentru promenade și mișcare, dar și hidrobiciclete și bărci pentru o plimbare pe lac. Aici, brașovenii se mai pot bucura de un spațiu amenajat pentru picnic, aparate de fitness și o zonă de joacă pentru copii.

O altă particularitate este tiroliana care trece pe deasupra lacului, pe o lungime de 507 m. Aceasta face legătura dintre Parcul Noua și Parc Aventura Brașov, situat în apropiere.

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

?florinborzea

Parcul Schaeffler Livada Poștei

Acest parc se află la câteva minute distanță de Livada Poștei și este amenajat pe o colină, ceea ce îi oferă unicitate. Cele trei alei largi urcă și te conduc printre flori și copaci către băncile de unde poți admira în liniște orașul. Spațiul mai este numit și Parcul Copiilor Schaeffler , deoarece aici se află un mic castel din lemn, tobogane, leagăne, o groapă cu nisip, dar și multe alte piese de mobilier pentru joacă.

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

?irinamere

Parcul Trandafirilor

Parcul Trandafirilor se află în cartierul Valea Cetății, numit și Răcădău. Acesta este înconjurat de blocuri și se întinde pe aproape două hectare. Pe lângă frumoșii trandafiri care însuflețesc parcul, aici mai există și o fântână arteziană, un foișor pentru jucătorii de șah, un loc de joacă pentru copii și desigur, foarte multe bănci și alei pentru odihnă și mișcare.

 

Parcul Magnolia

Acest parc se află chiar în centrul civic al orașului și este înconjurat de blocuri și numeroase clădiri de birouri. Chiar dacă nu este la fel de spectaculos ca restul parcurilor din Brașov, spațiul este prevăzut cu aparate pentru fitness, o zonă special amenajată pentru animalele de companie, precum și un loc de joacă pentru copii, unde se pot distra în siguranță. Tot aici se află și cel mai mare parc în aer liber pentru iubitorii de skateboard, role, biciclete, baschet și fotbal.

În cadrul acestui parc a fost amenajat și locul de joacă aerospațial pentru copii, un proiect special prin care s-a dorit ca elementele montate să ofere o experiență deosebită micuților. Astfel, copiii pot „zbura” cu avionul și se pot aventura prin spatiu cu racheta, însoțiți de părinți sau bunici.

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

?gabibv70

Parcul Tractorul

Parcul Tractorul se află în cartierul cu același nume și este legat de Gara CFR Brașov printr-un pasaj subteran. Acesta este amenajat cu aranjamente florale, bănci, alei și foarte mulți copaci ce oferă protecție împotriva soarelui puternic în perioadele caniculare. Locația este potrivită pentru relaxare și activități sportive, întrucât aici se află o bază sportivă cu terenuri de fotbal și o pistă pentru role. Tot în parcul Tractorul se află și patinoarul Olimpic Tractorul, un teren de baschet, un spațiu pentru fitness, dar și spații destinate copiilor sau celor care doresc să joace table și șah.

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

?mosendj

Parcul Tiberiu Brediceanu

Situat chiar la poalele muntelui Tâmpa, Parcul Tiberiu Brediceanu are o suprafața de aproape 5 hectare și este ideal pentru jogging, plimbări sau relaxare. Deoarece este amenajat într-o mare parte în pădure, acesta ne răcorește în zilele de vară. Pe lângă băncile destinate odihnei, în parc există și un loc de joacă pentru cei mici și aparate pentru fitness. De aici se poate urca pe Tâmpa cu telefericul sau urmând traseul din pădure.

Unde ne relaxăm: cele mai frumoase parcuri din Brașov

?travel.hike.enjoy

Care este parcul vostru preferat și pe unde obișnuiți să vă petreceți timpul liber? Așteptăm comentariile voastre!

Foto: rawmerymar