A venit momentul pentru un turism smart!

de |

Turismul smart

Termenul „smart” a devenit un cuvânt foarte la modă în limbajul universal din zilele noastre și cumva este inevitabil asociat cu tehnologia. Orașele smart și teritoriile smart creează în mod natural condiții pentru turismul smart folosind interconectivitatea și cele mai noi soluții de travel software. Acest lucru se întâmplă mai ales acum, când condițiile de călătorie s-au schimbat pe pe o perioadă nedefinită. Tendința a fost încurajată chiar înainte de pandemia globală de către Millenials, care sunt, prin definiție, pricepuți în tehnologie. Mai mult, tehnologia pare a fi singura cale către recuperare pentru industria turismului, una dintre cele mai afectate de contextul sănătății globale.

Un turism smart este acum ușor accesibil

De unde știm că beneficiem de un turism inteligent? După capacitățile tehnologice ale destinației și modul în care noi, ca turiști, le putem folosi pentru a călători mai eficient. După cum deja am menționat, această formă de turism este puternic legată de evoluția unui oraș cu ajutorul tehnologiei. De multe ori aceste destinații sunt adevărate hub-uri de tehnologie urbană, susținute de companii de IT outsourcing și clustere de inovare.

Unele dintre principiile orașului inteligent se aplică foarte eficient și în acest domeniu. Obiectivul final al turismului smart este de a gestiona mai bine resursele locale, de a fi competitiv dar și sustenabil prin utilizarea unor practici inovatoare. Multe destinații au implementat deja tehnologia smart în administrarea lor, folosind metode de plată online, efectuând rezervări online, tururi virtuale, oferind opțiuni de mobilitate ecologică, pentru ca turiștii să aibă o călătorie și o ședere mai plăcută.

Cu toate acestea, în momentul de față principalele provocări sunt respectarea distanțării sociale și creșterea măsurilor de igienă pentru a ține lucrurile sub control cât mai mult posibil. Pentru aceasta, există deja o serie de soluții tehnologice. Limitarea capacității turistice se poate face prin supraveghere digitală în anumite zone, monitorizarea atentă a numărului de persoane și transmiterea datelor în timp real prin platforme care vă pot spune dacă o destinație poate primi sau nu vizitatori. Hărțile live, cum ar fi aplicațiile de traffic sau monitorizare gps, vă pot anunța dacă există mulțimi la un anumit obiectiv turistic și vă pot ajuta să evitați aglomerația. Noile reglementări de siguranță pot fi, de asemenea, semnalate pe hărți live pentru a se asigura că informațiile ajung la turist oriunde s-ar afla în acel moment.

Millennials – adoptatorii timpurii ai unui turism smart

Nu este nimic la care să nu ne așteptăm când vine vorba de această generație inovatoare, care a făcut mai multe schimbări. Cu toate acestea, utilizarea tehnologiei în toate aspectele vieții a fost cea mai semnificativă. Peste 66% folosesc un smartphone pentru a rezerva o călătorie și pentru afaceri. Chiar și pentru celelalte generații, reticente la tehnologie, sosirea neașteptată a virusului i-a făcut să facă un pas forțat înainte. Drept urmare, am experimentat cu toții mai multe cumpărături online, am schimbat modul în care comunicăm, modul de lucru și felul în care planificăm călătoriile.

Soluții smart de călătorie pentru revenirea industriei

În acest moment, industria turistică este puternic afectată de contextul global, dar mai devreme sau mai târziu, ar trebui să ne așteptăm la o creștere exponențială a numărului de călători. Între timp, această stare latentă, este de fapt cel mai bun moment pentru companii pentru a investi în software și tehnologie de călătorie. Acest lucru poate crea o rampă pentru relansarea industriei atunci când va veni momentul.

Dacă anterior, ar fi luat mai mult timp testarea software-ul și luarea unei decizii, acum totul se poate face în viteză, iar furnizorii de software și companiile de externalizare IT trebuie să vină cu soluții fiabile, scalabile și eficiente într-un timp scurt. Unele companii iau în considerare dezvoltarea propriilor platforme, dar asta implică o cantitate considerabilă de timp și investiții, așa că, în schimb, ajung la companii de outsourcing care au experiență în dezvoltarea de software pentru industria turismului.

Din multe puncte de vedere, un turism smart pare a fi făcut pentru acest moment de schimbare globală. Permite industriei să fie mai adaptabilă, să funcționeze în continuare în condiții limitate și să ofere în continuare servicii de calitate.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.