Trick or treat? – Ce facem în Brașov de Halloween

de |

Trick or treat? – Ce facem în Brașov de Halloween

Halloween este una dintre cele mai străvechi sărbători din lume și are loc anual, în ultima zi din octombrie. Tradiția acesteia se păstrează în foarte multe țări din lume, printre care Statele Unite alte Americii, Regatul Unit, Canada, Irlanda și chiar Noua Zeelandă sau Australia.

De câțiva ani, și în țara noastră se organizează numeroase evenimente pentru a sărbători Halloween-ul, iar Brașovul este inima distracției. De ce? Pentru că aici se află legendarul castel al lui Dracula, un loc numai bun de organizat petreceri ce atrag turiști din toată lumea.

Care este povestea acestei sărbători?

De-a lungul timpului, Halloween-ul a fost influențat de culturi străvechi precum cea romană sau celtică. Conform istoricului Nicholas Rogers, originea acesteia se leagă atât de sărbătoarea Pomoniei sau festivalul morților  (Parentalia) din Imperiul Roman, cât și de festivalul celtic Samhain. De asemenea, la creștini, evenimentul coincidea cu Sărbătoarea Tuturor Sfinților. (Sursă).

În prezent, ne bucurăm de noaptea din 31 octombrie organizând petreceri cu vampiri, prințese, vrăjitoare, schelete și desigur, cât mai mulți dovleci transformați în felinare.

 Trick or treat? - Ce facem la Brașov de Halloween?

De ce purtăm costume și măști?

La celți, ziua de Samhain era ziua în care granița dintre lumea vie și cea a morților slăbea. Astfel, aceștia credeau că spiritele bune și cele rele puțeau traversa hotarul dintre cele două lumi. Legendele spun că oamenii se deghizau cu scopul de a îndepărta spiritele rele și nu își încălzeau casele pentru a le ține la distanță de acestea. (Sursă)

 Trick or treat? - Ce facem la Brașov de Halloween?

Cum petrecem de Halloween la Brașov?

Pe lângă tradiționala petrecere de Halloween organizată la castelul lui Vlad Țepeș, puteți merge la numeroase evenimente și petreceri tematice în oraș. De la party-urile clasice până la maratoanele de filme horror, brașovenii știu cum să între în atmosfera acestei sărbători. Pub-urile și cluburile își așteaptă invitații cu un decor magic, dovleci sculptați, muzică bună, dar și concursuri și premii în spiritul sărbatorii..

Totodată, există opțiuni și pentru cei care doresc să evadeze din agitația pregătirilor de Halloween. Așadar, dacă nu ești fanul petrecerilor sau filmelor horror, noi avem o sugestie: Escape Rooms. Aici ai ocazia să-ți folosești logica, gândirea și intuiția pentru a evada din camera misterioasă. Așadar, nu-ți mai rămâne decât să-i anunți pe prietenii tăi și să dai startul distracției de Halloween intr-un alt mod.

 Trick or treat? - Ce facem la Brașov de Halloween?

Mai multe idei despre cum poți să te bucuri de Halloween găsești în lista noastră de evenimente recomandate zilnic.

Tu cum petreci de Halloween? Ne-ar plăcea să împărtășești cu noi experiența de anul acesta!

?elenaj3  ?lucianceaus ?663highland ? thi_total