Cu bicicleta prin Zărnești și prin împrejurimi

de |

Cu bicicleta prin Zărnești și prin împrejurimi

Adierea vântului, ciripitul păsărilor și aerul fresh care îți îmbrățișează plămânii sunt doar câteva dintre minunatele frumuseți ale naturii care așteaptă cu nerăbdare să ieși din cotidian și să te bucuri de momentele tale de relaxare.

Prietenii tăi îți pot fi cei mai buni însoțitori în expediția pentru care, înainte de a pleca, este bine să faceți un plan după care să vă ghidați pe parcursul mountain biking-ului. Pentru a te ajuta, ți-am pregătit câteva obiective pe care sigur vei dori să le vizitezi alături de ei sau, de ce nu, doar alături de bicicleta ta.

O drumeție care să îți bucure privirea și să te încarce de energie pentru o nouă săptămână poate deveni realitate, dacă ai dorință și voință!

Începe cu orașul

În inima orașului Zărnești se află Centrul de Informare și Promovare Turistică de unde poți cere câteva informații cu privire la cele mai bune locuri din împrejurimi.
Ai posibilitatea de a ajunge la toate destinațiile de mai jos dacă alegi ca punct de plecare Zărnești. În funcție de distanța și dificultatea pe care le dorești, poți alege din obiectivele pe care ți le voi prezenta ulterior.
Acum pregătește-te de un traseu care îți va consuma energia dar te va încărca cu voie bună!

Trasee bicicleta Zarnesti
Foto: Between Worlds Official
Fântâna lui Botorog

Dacă ai avut plăcerea de a vizita orașul, următoarea destinație ar putea fi fântâna lui Botorog. Aceasta este plasată lângă un izvor situat la despărțirea șoselei ce urcă în satul Măgura și cel către Prăpăstiile Zărneștiului, iar dificultatea traseului este medie, ca un ușor început pentru ce urmează.

Trasee bicicleta Zarnesti
Foto: Visit Zarnesti
Prăpăstiile Zărneștiului

Prăpăstiile Zărneștiului sunt unele dintre cele mai importante căi de acces spre Piatra Craiului. Pentru ca liniștea să nu fie perturbată iar tu să te poți simți deconectat de urban, a fost amplasată o barieră la defileu. Intensitatea este medie, astfel te poți bucura de o frumoasă plimbare cu bicicleta în care să admiri apa care se strecoară sfios printre pietre și peisajul care îți taie respirația.

Trasee bicicleta Zarnesti
Foto: Wonderful Romania
Cabana Curmătura

Bicicleta ta va da tot ce are mai bun! Traseul este de o dificultate ridicată, cu porțiuni abrupte care îți vor testa curajul și nivelul de adrenalină. Odată ajuns acolo, priveliștea îți taie respirația! Amplasată la o altitudine de 1.470 m, aerul curat și răcoros îți mângâie simțurile.

Castelul Bran

Situat la mai puțin de 30 km de Brașov, Castelul Bran este o alegere cu care nu poți da greș. Drumul este de o greutate medie iar odată ajuns acolo vei fi impresionat de istoria și arhitectura sa. Recomandăm cu drag acest obiectiv celor care doresc un traseu fără dificultate, dar vor să viziteze un loc spectaculos.

Trasee bicicleta zarnesti
Foto: Supernenek
Poiana Mărului

Poiana Mărului este o comună situată în apropiere de Zărnești. Poate fi un traseu de o dificultate scăzută, făcut cu ușurință de orice începător. Nu este o urcare în altitudine, însă peisajele rurale, oamenii pe care îi întâlnești și arhitectura comunei te pot impresiona așa cum o fac crestele unor munți văzuți de aproape.

Trasee bicicleta Zarnesti
Foto: TravelEurope.ro

Poți alege traseul preferat în funcție de gradul tău de pregătire, iar obiectivele alese sigur îți pot încânta privirea. Spune-ne care este prima ta opțiune printr-un comentariu și servește o porție de aer proaspăt în mijlocul naturii!

Articol scris de Neagu Raluca