20 de sporturi pe care le poți practica în Brașov – Partea I

de |

20 de sporturi pe care le poți practica în Brașov – Partea I 

Beneficiile sportului sunt cunoscute de majoritatea dintre noi, de la creșterea duratei de viață și a metabolismului, la secreția de endorfine. Nu o spunem noi, o spune știința – sportul ne face mai fericiți. Așadar, din moment ce te afli aici, presupun că vrei să te apuci de un nou sport și să te bucuri în același timp de beneficiile mișcării regulate.
Pentru că vrem să te ajutăm cu cât mai multe opțiuni, noi ți-am pregătit o listă cu 20 sporturi pe care le poți practica în Brașov ca să-ți scoți adidașii de la naftalină și să te apuci de mișcare chiar azi!

Câte un sport pentru fiecare

Lista noastră cuprinde sugestii atât pentru persoanele care preferă solitudinea sau antrenamentul pe cont propriu, cât și pentru cei care preferă mișcarea în grup sau sporturile de echipă. Indiferent din ce categorie faci parte, vei găsi aici cu siguranță sportul adecvat cerințelor tale.

1. Baschet

Baschetul este printre cele mai cunoscute sporturi de echipă din lume. Te ajută să crești în înălțime, te învață disciplina și coordonarea, este deopotrivă un exercițiu cardio și de forță și poate fi practicat atât în aer liber, cât și în sala de sport. Pentru că poate fi practicat atât de fete, cât și de băieți, este o opțiune foarte avantajoasă și pentru părinții care caută un sport adecvat pentru copiii lor.
Dacă preferi mișcarea în aer liber, două locuri foarte accesibile din oraș în care poți practica acest sport sunt sub Tâmpa sau pe terenul special amenajat din Centrul Civic, vis-a-vis de stația Hidromecanica. Fie că ești începător sau vrei să faci performanță, poți găsi atât școli cât și cluburi de baschet în Brașov.

sport in brasov

?dinBrașov.blogspot.com

2. Alergat

Probabil cel mai puțin costisitor sport pe care îl poți alege, alergatul poate fi practicat oriunde, atât pe drumuri forestiere, cât și în parcuri sau pe piste de atletism special amenajate. Dacă preferi mișcarea în aer liber, câteva destinații populare pentru alergat în Brașov sunt Aleea de sub Tâmpa sau Stadionul de la baza Olimpia.
Dacă vrei să te bucuri de cel mai proaspăt aer, îți recomandăm și alergatul pe drumuri Forestiere – zona Noua-Dâmbu Morii sau traseele de la Iepure din Răcădău.

sport in brasov

?activeromania.ro

3. Role

Mersul cu rolele este o activitate ușoară și plăcută, atât pentru adulți cât și pentru copii. Necesită doar echipament de protecție și o pereche de role, așadar este un sport accesibil pentru oricine. Câteva locuri în care te poți da rolele în oraș sunt Parcul Tractorul sau Aleea de sub Tâmpa.

sport in brasov

?insport.ro

4. Ciclism

Ciclismul poate fi practicat atât pe cont propriu, cât și alături de un grup de prieteni și este o activitate cardio care nu te solicită foarte mult, mai ales dacă ai anumite probleme de sănătate care nu îți permit să practici un sport mai solicitant.
Dacă vrei o plimbare ușoară, de weekend, poți alege aleea de sub Tâmpa sau Parcul Tractorul. Dacă ești mai degrabă amator al traseelor off-road de bicicletă, te invităm să consulți articolul nostru despre trasee de bicicletă din Brașov ca să găsești inspirație pentru următoarea plimbare!

sport in brasov

?ytimg.com

5. Mersul la sala de forță

Sala de forță este o alternativă potrivită atât pentru femeile, cât și pentru bărbații care vor să-și lucreze corpul, să-și îmbunătățească starea de sănătate generală și rezistența la efort. În Brașov există numeroase săli de fitness la care poți apela, iar în funcție de cerințele tale, poți beneficia în plus la abonament și de alte facilități, cum este sauna.
Deși trebuie să investești puțin mai mult lunar în comparație cu alergatul, de exemplu, sala de forță te va ajuta să fii mai disciplinat și vei obține rezultate pe termen lung deloc neglijabile pentru sănătatea ta.

sport in brasov

?dstbv.ro

6. Fotbal

Sportul preferat al băieților în copilărie, fotbalul este printre cele mai îndrăgite sporturi de echipă din lume. Poate fi practicat atât în aer liber, cât și în săli de sport sau pe terenuri interioare special amenajate. Dacă vrei să-ți păstrezi sau crești masa musculară, să cunoști cât mai mulți oameni și să-ți îmbunătătești reflexele și coordonarea, fotbalul este sportul potrivit pentru tine, fie că-l practici doar cu prietenii în fața blocului sau te înscrii la un club sportiv specializat.
În Brașov ai opțiunea de a închiria un teren sintetic de fotbal (Pro-Arena, terenul de la Școala Gen. Nr 15) sau de a juca în aer liber. Pentru cei care caută un meci lejer alături de prieteni, o opțiune este și terenul de fotbal din Centrul Civic, vis-a-vis de stația Hidromecanica.

sport in brasov

?pro-arena.ro

7. Înot

Înotul este un sport care te ajută să-ți dezvolți întreaga musculatură, este o activitate cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală și este potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți. Poți practica înotul la Sala Sporturilor din Brașov sau la Paradisul Acvatic.

sport in brasov

?insport.ro

8. Tenis

Pentru că implică un efort mixt (atât aerob, cât și anaerob), tenisul ar trebui să facă parte din lista ta de sporturi preferate, mai ales dacă vrei să-ți dezvolți întreg corpul. Există câteva cluburi sportive care includ și terenuri de tenis în Brașov, iar dacă ești începător, poți apela și la un instructor.
sport in brasov

?insport.ro

9. Zumba

Acesta este sportul perfect pentru iubitorii de muzică și de mișcare. Pentru că îmbină exercițiile de aerobic și fitness cu mișcările specifice dansului latino, vei putea să îmbini mai multe pasiuni și să te și distrezi în același timp. Multe săli de fitness din Brașov includ și cursuri de Zumba în oferta lor.

sport in brasov

?insport.ro

10. Dans

Dansul este nu numai un sport care te ajută să dai fluiditate mișcărilor, ci și o formă de terapie. În funcție de dorințele tale, poți practica mai multe tipuri de dans – sportiv, latino, urban, vals etc. În Brașov poți găsi multe locuri în care se organizează periodic cursuri de dans pentru începători sau avansați.
sport in brasov

?insport.ro

Sperăm că acest articol ți-a oferit motivația de care ai nevoie pentru a te apuca din nou de mișcare. Pentru că nu am putut include toate sporturile pe care le poți practica în Brașov în curprinsul acestui articol, revenim și săptămâna viitoare cu mai multe sugestii.

Update: Descoperă alte 20 de sporturi de practicat în Brașov aici: 20 de sporturi pe care le poți practica în Brașov – Partea a II a

Care este sportul tău preferat? Care dintre sugestiile noastre ți se par interesante de încercat? Așteptăm cu drag comentariile tale!

Articol scris de Cristina Tudose
Imagini: Cristian Sârbu